kedd, augusztus 14, 2018
image image image image image image image image
Tanévnyitó ünnepség TÁJÉKOZTATÁS  A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG IDŐPONTJA: 2018. SZEPTEMBER 3. 8:00 óra (utána tanítás)  A TANKÖNYVEKET MINDEN TANULÓ A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG UTÁN AZ OSZTÁLYFŐNÖKÉTŐL KAPJA MEG
Javítóvizsgák időpontjai A javítóvizsgák időpontjai olvashatók itt, ami 2018. augusztus 24-én lesz.
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...

10.10.06.

Bíró Adrienn

Végzettség: KETIF Tanítói és Óvodapedagógus szak

Magamról: A Rákóczi tantestületéhez  2000.  augusztusában csatlakoztam. Végzettségemhez hűen közel áll hozzám az óvodás és a kisiskolás korosztály, mivel kislányom is  6 éves. Most ismerkedem közelebbről is a kamaszok világával, mert  nagyfiam idén fog ballagni iskolánkból.

Az elmúlt években 3-4. osztályos gyerekekkel barangoltunk a magyar nyelv rejtélyes birodalmában, és a mesék és mondák varázslatos világában.

Hiszek abban, hogy a nagy felmenő rendszer hatalmas előnyt jelent a gyerekeknek is, ha ugyanaz a pedagógus elsőtől a negyedik osztályig egyéni tempójuknak megfelelően haladva éri el a 4. osztályos követelmény szintet.

Osztályunk második éve ÖKO irányultságú, így mi kiemelten foglalkozunk a környezet szeretetére való neveléssel, környezetünk védelmével a gyerekek perspektívájából. Iskolánkban elindult a szelektív hulladékgyűjtés, melyben intenzíven részt veszünk. Az irányultság a gyakorlatban a kézműves foglalkozásokon is megjelenik, mert nagyon szeretek újrahasznosítható tárgyakból, természetes anyagokból, termésekből a gyerekekkel újat varázsolni.

"Az iskola dolga,hogy megtaníttassa velünk,hogyan kell tanulni,hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára,hogy megtanítson szeretni,amit csinálunk,és hogy segítsen megtalálni azt,amit szeretünk csinálni."

                                        Szent-Györgyi Albert

Ki olvas minket?

Oldalainkat 110 vendég böngészi
Ma, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.