vasárnap, május 26, 2019
image image image image image image image image
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.

10.10.06.

Bíró Adrienn

Végzettség: KETIF Tanítói és Óvodapedagógus szak

Magamról: A Rákóczi tantestületéhez  2000.  augusztusában csatlakoztam. Végzettségemhez hűen közel áll hozzám az óvodás és a kisiskolás korosztály, mivel kislányom is  6 éves. Most ismerkedem közelebbről is a kamaszok világával, mert  nagyfiam idén fog ballagni iskolánkból.

Az elmúlt években 3-4. osztályos gyerekekkel barangoltunk a magyar nyelv rejtélyes birodalmában, és a mesék és mondák varázslatos világában.

Hiszek abban, hogy a nagy felmenő rendszer hatalmas előnyt jelent a gyerekeknek is, ha ugyanaz a pedagógus elsőtől a negyedik osztályig egyéni tempójuknak megfelelően haladva éri el a 4. osztályos követelmény szintet.

Osztályunk második éve ÖKO irányultságú, így mi kiemelten foglalkozunk a környezet szeretetére való neveléssel, környezetünk védelmével a gyerekek perspektívájából. Iskolánkban elindult a szelektív hulladékgyűjtés, melyben intenzíven részt veszünk. Az irányultság a gyakorlatban a kézműves foglalkozásokon is megjelenik, mert nagyon szeretek újrahasznosítható tárgyakból, természetes anyagokból, termésekből a gyerekekkel újat varázsolni.

"Az iskola dolga,hogy megtaníttassa velünk,hogyan kell tanulni,hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára,hogy megtanítson szeretni,amit csinálunk,és hogy segítsen megtalálni azt,amit szeretünk csinálni."

                                        Szent-Györgyi Albert


plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2670
mod_vvisit_counterTegnap4673
mod_vvisit_counterEzen héten36371
mod_vvisit_counterMúlt héten32450
mod_vvisit_counterEbben hónapban123050
mod_vvisit_counterMúlt hónapban136279
mod_vvisit_counterÖsszesen6708714
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Ma, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.