kedd, október 23, 2018
image image image image image image image image
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.06.

Bíró Adrienn

Végzettség: KETIF Tanítói és Óvodapedagógus szak

Magamról: A Rákóczi tantestületéhez  2000.  augusztusában csatlakoztam. Végzettségemhez hűen közel áll hozzám az óvodás és a kisiskolás korosztály, mivel kislányom is  6 éves. Most ismerkedem közelebbről is a kamaszok világával, mert  nagyfiam idén fog ballagni iskolánkból.

Az elmúlt években 3-4. osztályos gyerekekkel barangoltunk a magyar nyelv rejtélyes birodalmában, és a mesék és mondák varázslatos világában.

Hiszek abban, hogy a nagy felmenő rendszer hatalmas előnyt jelent a gyerekeknek is, ha ugyanaz a pedagógus elsőtől a negyedik osztályig egyéni tempójuknak megfelelően haladva éri el a 4. osztályos követelmény szintet.

Osztályunk második éve ÖKO irányultságú, így mi kiemelten foglalkozunk a környezet szeretetére való neveléssel, környezetünk védelmével a gyerekek perspektívájából. Iskolánkban elindult a szelektív hulladékgyűjtés, melyben intenzíven részt veszünk. Az irányultság a gyakorlatban a kézműves foglalkozásokon is megjelenik, mert nagyon szeretek újrahasznosítható tárgyakból, természetes anyagokból, termésekből a gyerekekkel újat varázsolni.

"Az iskola dolga,hogy megtaníttassa velünk,hogyan kell tanulni,hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára,hogy megtanítson szeretni,amit csinálunk,és hogy segítsen megtalálni azt,amit szeretünk csinálni."

                                        Szent-Györgyi Albert

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa318
mod_vvisit_counterTegnap3461
mod_vvisit_counterEzen héten3779
mod_vvisit_counterMúlt héten27068
mod_vvisit_counterEbben hónapban88521
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5753347
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég böngészi
Ma, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.