szombat, január 19, 2019
image image image image image image image image
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...
Kölyökatlétika verseny Január 16-án szerdán került megrendezésre a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. Idén az Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Tündérkert, a Teknősvár, és a Hosszú utcai óvoda gyermekei vettek részt foglalkozásunkon. Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat iskolánk két negyedikes diákja mutatta be az ovisoknak.
Nálunk forgatott az M1 Nálunk forgatott a helyi televízió, és az országos médiában is megjelentünk (M1). Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapokban az egészséges életmódra való nevelés...
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.06.

Bíró Adrienn

Végzettség: KETIF Tanítói és Óvodapedagógus szak

Magamról: A Rákóczi tantestületéhez  2000.  augusztusában csatlakoztam. Végzettségemhez hűen közel áll hozzám az óvodás és a kisiskolás korosztály, mivel kislányom is  6 éves. Most ismerkedem közelebbről is a kamaszok világával, mert  nagyfiam idén fog ballagni iskolánkból.

Az elmúlt években 3-4. osztályos gyerekekkel barangoltunk a magyar nyelv rejtélyes birodalmában, és a mesék és mondák varázslatos világában.

Hiszek abban, hogy a nagy felmenő rendszer hatalmas előnyt jelent a gyerekeknek is, ha ugyanaz a pedagógus elsőtől a negyedik osztályig egyéni tempójuknak megfelelően haladva éri el a 4. osztályos követelmény szintet.

Osztályunk második éve ÖKO irányultságú, így mi kiemelten foglalkozunk a környezet szeretetére való neveléssel, környezetünk védelmével a gyerekek perspektívájából. Iskolánkban elindult a szelektív hulladékgyűjtés, melyben intenzíven részt veszünk. Az irányultság a gyakorlatban a kézműves foglalkozásokon is megjelenik, mert nagyon szeretek újrahasznosítható tárgyakból, természetes anyagokból, termésekből a gyerekekkel újat varázsolni.

"Az iskola dolga,hogy megtaníttassa velünk,hogyan kell tanulni,hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára,hogy megtanítson szeretni,amit csinálunk,és hogy segítsen megtalálni azt,amit szeretünk csinálni."

                                        Szent-Györgyi Albert


plakat2019

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa286
mod_vvisit_counterTegnap6001
mod_vvisit_counterEzen héten28513
mod_vvisit_counterMúlt héten34463
mod_vvisit_counterEbben hónapban85184
mod_vvisit_counterMúlt hónapban107037
mod_vvisit_counterÖsszesen6094059
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Ma, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.