kedd, december 18, 2018
image image image image image image image image
Mesemondó Verseny December 10-én került megrendezésre a legifjabb korosztály körében az iskolai Mesemondó Verseny. Az 1-2. évfolyamos tanulók mondták el meséiket. Sok szép mesét hallottunk, a gyerekek szépen hangsúlyozva, bátran adták elő történeteiket.
Adventi koncert a Nagytemplomban Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen...
Kutyás órák a Rákócziban Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.
A Mikulás látogatott el hozzánk December 6-án csütörtökön remek hangulatban, kezdődött a zenés torna az iskola csarnokában. Ez alkalommal viszont egy várva várt vendég is megérkezett, aki nem volt más, mint a Mikulás. Kisvártatva, arra lettek figyelmesek a diákok, hogy a nagyszakállú bekapcsolódik a tornagyakorlatokba. Bár kora már nem igazán engedte a nagyon gyors feladatokat, de a gyerekek jól teljesítettek.
Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.
Játékos Sportverseny Már hagyomány iskolánkban, hogy az őszi hónapokban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezésében sor kerül az általános iskolák között a Városi Játékos Diák Sportverseny. Idén erre november 29-én került sor. A megmérettetésre a kecskeméti iskolák mellett egy solti általános iskola is jelentkezett. 
Mesemondó Verseny A mesék által egy külön világba kerülünk. Jól érzi magát a mesemondó, de hallgatósága is. Nagyszülők, szülők otthon szívesen mesélnek unokáiknak, gyerekeiknek. Az első meséket tőlük kapjuk gyermekként. A mesemondó versenyeken nagyszerű hallgatni a diákok által elmondott meséket. Vannak humoros és szomorú, de tanulságos történetek is. Minden napra egy mese!
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.22.

Koller István

Végzettségek:

- Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar, Mérnök- informatikus és Műszaki informatika szakos mérnöktanár

- Pályaorientációs koordinátorkolleristvan

- UEFA Grassroots labdarugó edzői képzés

- PSZÁF vizsga (pénzügyi terület)

Tanított tantárgyak: informatika

Az 5.d osztály osztályfőnöke vagyok.

Magamról:

Nyolc éve tanítok informatikát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A normál óraszámú informatika órák mellett az emelt informatika oktatásért felelek. Nagyon fontosnak tartom az informatikát, mint tantárgyat, mert ez a jövő, és valamilyen formában biztos, hogy mindenki számára szükség lesz, sőt előnyt jelent a biztos informatikai tudás. Minél fiatalabb kortól kezdve próbálom a programozás különböző területeivel megismertetni a gyerekeket. Óriási munkaerőhiány van ezen a területen, emellett pedig nagyszerűen lehet fejleszteni a logikus, algoritmikus gondolkodást ezen keresztül. A tehetséges gyerekeket informatikai illetve pénzügyi versenyeken szoktam elindítani.

Folyamatosan bővítem és fejlesztem az informatika oktatásban használt programokat és módszereket. A tanításért élek, ezért az iskola mellett egy non-profit civil szervezetben dolgozom, ahol különféle oktatói feladatokat látok el, nyári táborokat vezetek és tehetséggondozó szakköröket tartok. A tanítás mellett honlapokat, kiadványokat készítek és szerkesztek.


plakat2019

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa199
mod_vvisit_counterTegnap4374
mod_vvisit_counterEzen héten13626
mod_vvisit_counterMúlt héten30603
mod_vvisit_counterEbben hónapban71151
mod_vvisit_counterMúlt hónapban115022
mod_vvisit_counterÖsszesen5972989
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Ma, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.