vasárnap, október 21, 2018
image image image image image image image image
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.22.

Koller István

Végzettségek:

- Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar, Mérnök- informatikus és Műszaki informatika szakos mérnöktanár

- Pályaorientációs koordinátorkolleristvan

- UEFA Grassroots labdarugó edzői képzés

- PSZÁF vizsga (pénzügyi terület)

Tanított tantárgyak: informatika

Az 5.d osztály osztályfőnöke vagyok.

Magamról:

Nyolc éve tanítok informatikát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A normál óraszámú informatika órák mellett az emelt informatika oktatásért felelek. Nagyon fontosnak tartom az informatikát, mint tantárgyat, mert ez a jövő, és valamilyen formában biztos, hogy mindenki számára szükség lesz, sőt előnyt jelent a biztos informatikai tudás. Minél fiatalabb kortól kezdve próbálom a programozás különböző területeivel megismertetni a gyerekeket. Óriási munkaerőhiány van ezen a területen, emellett pedig nagyszerűen lehet fejleszteni a logikus, algoritmikus gondolkodást ezen keresztül. A tehetséges gyerekeket informatikai illetve pénzügyi versenyeken szoktam elindítani.

Folyamatosan bővítem és fejlesztem az informatika oktatásban használt programokat és módszereket. A tanításért élek, ezért az iskola mellett egy non-profit civil szervezetben dolgozom, ahol különféle oktatói feladatokat látok el, nyári táborokat vezetek és tehetséggondozó szakköröket tartok. A tanítás mellett honlapokat, kiadványokat készítek és szerkesztek.

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2388
mod_vvisit_counterTegnap4006
mod_vvisit_counterEzen héten25937
mod_vvisit_counterMúlt héten29417
mod_vvisit_counterEbben hónapban83611
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5748437
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi
Ma, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.