hétfő, június 25, 2018
image image image image image image image image
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Meghívó leendő elsősöknek Ezúton szeretnénk meghívni az iskolánkba jelentkezett leendő elsős tanulókat, szüleiket és testvéreiket a 2018. április 21-én 9 órakor kezdődő iskolánk névadójának tiszteletére rendezett felvonulásunkra. Indulás az iskola elől.
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...

10.10.22.

Koller István

Végzettségek:

- Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar, Mérnök- informatikus és Műszaki informatika szakos mérnöktanár

- Pályaorientációs koordinátorkolleristvan

- UEFA Grassroots labdarugó edzői képzés

- PSZÁF vizsga (pénzügyi terület)

Tanított tantárgyak: informatika

Az 5.d osztály osztályfőnöke vagyok.

Magamról:

Nyolc éve tanítok informatikát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A normál óraszámú informatika órák mellett az emelt informatika oktatásért felelek. Nagyon fontosnak tartom az informatikát, mint tantárgyat, mert ez a jövő, és valamilyen formában biztos, hogy mindenki számára szükség lesz, sőt előnyt jelent a biztos informatikai tudás. Minél fiatalabb kortól kezdve próbálom a programozás különböző területeivel megismertetni a gyerekeket. Óriási munkaerőhiány van ezen a területen, emellett pedig nagyszerűen lehet fejleszteni a logikus, algoritmikus gondolkodást ezen keresztül. A tehetséges gyerekeket informatikai illetve pénzügyi versenyeken szoktam elindítani.

Folyamatosan bővítem és fejlesztem az informatika oktatásban használt programokat és módszereket. A tanításért élek, ezért az iskola mellett egy non-profit civil szervezetben dolgozom, ahol különféle oktatói feladatokat látok el, nyári táborokat vezetek és tehetséggondozó szakköröket tartok. A tanítás mellett honlapokat, kiadványokat készítek és szerkesztek.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Ma, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.