kedd, október 23, 2018
image image image image image image image image
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.06.

Szekeres Mónika

 

Végzettség: Kecskeméti Tanítóképző Főiskola

Tanított tantárgyak: rajz, ének

Magamról:

Szekeres Mónika vagyok, a 2. c osztályban tanítok rajzot, éneket valamint a napközis nevelői feladatoknak is eleget teszek. 2004-ben végeztem a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán tanító-óvodapedagógusként. 2004-ben kezdtem el dolgozni itt a Rákócziban, mint napközis nevelő. A gyerekek délutáni programját szerveztem a tanuláson túl. Sokat énekeltünk, jártunk színházba, és a kézműves foglalkozásokon különböző technikákkal ismertettem meg a gyerekeket. Lehetőséget kaptam arra, hogy a tanításban is kipróbáljam magam. Így három évig iskolaotthonos osztályban vezethettem be a gyerekeket a betűk birodalmába. Most ismét napközis nevelőként igyekszem terelgetni a gyerekeket a helyes úton, illetve elmélyíteni a délelőtt megszerzett tudásukat. Az ének órákon sokat énekelünk, megismerkednek a kicsik néhány hangszerrel is, amelyek bizonyos részén ők is játszanak. Szeretem, ha az órák vidáman és értékes munkával telnek.

Mottóm: "A mosoly olyan görbület, amely képes mindent egyenesbe hozni."

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa369
mod_vvisit_counterTegnap3461
mod_vvisit_counterEzen héten3830
mod_vvisit_counterMúlt héten27068
mod_vvisit_counterEbben hónapban88572
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5753398
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.