szerda, december 01, 2021
image image image image image image image image
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.
Sulikuckó 11.10. November 10-én az Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. Márton Napjához közeledve, a népszokásokhoz kapcsolódva tanítóink segítségével a nagycsoportos óvodások Márton- napi libákat készítettek. A gyerekek nagy lelkesedéssel alkottak, sorra születtek a szebbnél-szebb ludak. Közben énekeltek, boldogan telt el az idő.
Nyílt Nap az óvónők részére Iskolánk 2021. november 10-én szerdán nyílt napot tartott az elsős tanítványaink óvónői számára, akik először magyar és matematika órákon vettek részt, majd egy közös beszélgetésre került sor a pedagógusok között.
Sulikuckó 10.20. Őszi szünet előtt október 20-án az Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. A gyerekek lelkesen jöttek, alig várták foglalkozásainkat. Az óvodások egyik csoportja memória játékkal és mozgáskoordinációs feladatokkal töltötték el hasznosan az időt, míg a másik csoport tagjai ritmusgyakorlatokkal fejlesztették érzékeiket a varázsdobverők életre keltésével. 
Állatok Világnapja 2021. okt. 4. Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már harmadik éve, a 2021/2022-es tanévben is, örökbefogadta a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Szabadidős foglalkozás 11.03. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten november 3-án Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat.

21.10.11.

Sulikuckó 10.06.

Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk. Október 6-án az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek.

DSC08770

Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt, miközben megismerkedtek a leendő elsős tanítóinkkal és az iskolai környezettel is barátkozhattak. A gyerekek már alig várták, hogy jöhessenek, boldogan érkeztek hozzánk.

DSC08739

Tanítóink szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek az óvodásoknak. Az egyik csoportban a gyerekek egy kis sündisznó segítségével hajtották végre a feladatokat, eközben megismerkedtek az őszi betakarítás munkálataival is. A végén még egy remek kis sündisznót is készítettek tanítóink segítségével, amit természetesen haza is vihettek.

DSC08781

A másik csoport tagjai még az Állatok Világnapjához kapcsolódóan kapták a feladatokat.

DSC08803

Az ovisoknak a tanító néni által bemutatott, az állatokra jellemző tulajdonságok elmondása alapján kellett felismerni a megfelelő állatot. Majd egy játékos faladat következett, a gyerekeknek az állatokat a hangjuk alapján kellett felismerni, majd a kiválasztott fotókat a táblára helyezni.

DSC08811

A gyerekek jól érezték magukat, önfeledten játszottak, ügyesen oldották meg a feladatokat, miközben ismerkedtek társaikkal és tanítóinkkal.

DSC08813

Iskolaelőkészítő programjainkba bármikor be lehet kapcsolódni!

DSC08847

Várunk benneteket a jövő hét szerdán is, amikor lehetőségetek nyílik iskolánk szabadidős foglalkozásain részt venni!

DSC08850

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
Ma, Elza napja van. Holnap Melinda és Vivien napja lesz.