kedd, július 23, 2019
image image image image image image image image
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.

18.12.15.

Adventi koncert a Nagytemplomban

Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen.

DSC00059

A dalok között felcsendült a Sulidal, a Csoda nélkül, a Little Drummer Boy, az Add tovább, a Karácsonyi álom és a Polar Expressz című film egyik betétdalának feldolgozása is.

DSC00129

Ezen kívül egy gyönyörű előadást hallhattunk Várdai Maja 8. osztályos tanulótól, aki az elsodró erejű Halleluja című éneket adta elő.

maja

Szólót énekelt még: Lőrincz Katica 8. osztályos tanuló, valamint az iskola két tanárnője: Talapka Renáta angol nyelvtanárnő és Szentendrei Kira magyar és dráma tagozatos tanárnő.

DSC00118

Monic Wilde adventi történetét az 5. osztályos Csóka Fanni adta elő, aki az iskola mesemondó versenyének győztese.

DSC00085

A felkészítésben részt vett Polgár Leona is az iskola német szakos tanárnője.

DSC00181

Adventi várakozás nem múlhatott el Ady Endre Karácsony című verse nélkül. Adler Kende 6. osztályos tanuló adta ajándékba ezt a költeményt.

DSC00137

Felcsendült még két kánon is: elsőként egy ómagyar eredetű házról-házra énekelt karácsonyi kolinda dallam, és egy német orgonista Ludwig Ernst Gebhardi műve, címe: Glória szálljon a mennybe fel.

DSC00181

Ezzel a meghitt koncerttel kívánt a hallgatóságnak minden szereplő áldott karácsonyt!


plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3073
mod_vvisit_counterTegnap4056
mod_vvisit_counterEzen héten7129
mod_vvisit_counterMúlt héten27627
mod_vvisit_counterEbben hónapban90335
mod_vvisit_counterMúlt hónapban132226
mod_vvisit_counterÖsszesen6963676
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Ma, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.