csütörtök, április 02, 2020
image image image image image image image image
Betűzd a nevet kihívás Feladat: Tudjátok, ma van II. Rákóczi Ferenc születésnapja. II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én a Zemplén megyei Borsi kastélyban született. Ezért a mai nap, és a hétvége kihívása Rákóczi sportosainak, hogy Rákóczival kapcsolatos kifejezést tornázz el, természetesen korabeli zenére.
Ebéd rendelési lehetőség 2020 április 01-től lehetőség van a közétkeztetés igénybevételére, napi egyszeri meleg ételt formájában. Az ételt egyszer használatos edénybe kicsomagolva kapja meg mindenki, aki arra igényt tart, a kijelölt intézményben 11.00 órától 13.00 óráig.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.
Sulikuckó 02.26. Február 26-án az Iskolaváró Sulikuckóra jöttek hozzánk a nagycsoportos óvodások, akikkel január óta hétről-hétre találkozunk beiskolázási programunk részeként a Rákóczis Szerdákon.
Szabadidős foglalkozás 02.19. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.

20.03.06.

Szabadidős foglalkozás 03.04.

 Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

DSC03228

A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. Nagyon ügyesen, szépen színeztek. Miközben vidáman készítették a képeket, a gyerekek zenét hallgattak, majd a foglalkozás végén közös énekléssel és körtánccal zárult a mulattság.

DSC03215

Az angol nyelvi foglalkozáson az ovisok megismerkedtek a 12 kismajommal. Ezeknek az állatoknak különleges képességeik voltak, többek között énekelni is tudtak. Különböző feladatokat adtak a gyerekeknek, amit aztán együtt végre is hajtottak.

DSC03269

A harmadik csoportban az óvodások megismerkedtek csirkével, pulykával, báránykával és rókával. A gyerekek megszemélyesítették az állatokat, szerencsére jól megfértek egymás mellett. A kivetítőn láthatták amint a figurák elindultak a nagyvilágba szerencsét próbálni. A gyerekek jókedvűen énekeltek, rajzoltak. Nem akartak hazamenni, de szerencsére világgá menni sem.

DSC03198

A német nyelvi foglalkozáson az ovisok felszabadultan énekeltek, táncoltak, miközben tanulták az ÁBC betűit. Igazi tornamutatványokat is láthattunk, miközben a gyerekek próbálták leutánozni a videon látottakat. A programon a gyerekek szemmel láthatóan jól érezték magukat, nehezen is tudtak elszakadni egymástól.

DSC03284

A foglalkozások végén a tanító nénik most is kis meglepetéssel ajándékozták meg az óvodásokat.

DSC03293

fotó-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
Ma, Áron napja van. Holnap Buda és Richárd napja lesz.