szerda, szeptember 18, 2019
image image image image image image image image
Kisboldogasszony ünnepe Kisboldogasszony ünnepe alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fornetti Pékség felajánlásával iskolánk alsó tagozatos diákjai szeptember 9-én ajándékcsomagot kaptak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaitól.
Tanév rendje 2019/2020 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Az állatmesék világa - EFOP tábor 2019. június 17-21. között első alkalommal került megrendezésre az EFOP pályázat keretein belül „Az állatmesék világa” című művészeti nevelés tábor. A táborban 25 gyermek vett részt iskolánk 1. és 2. évfolyamából.
Parádi tábor - EFOP A  táborban a közös erőkifejtés, a mozgáskoordinációs gyakorlatok által a gyerekek komplex fejlődésen mentek keresztül; a tisztelet, a megbecsülés, az akaraterő, a teherbíróképesség, a belső fegyelem kialakul, állóképességük, ügyességük folyamatosan javul. A versenyek és játékok során javul a gyerekek önismerete, együttműködő képessége, önkifejező képessége, kreativitása, alkotókészsége.
Ha én felnőtt volnék - EFOP TÁBOR A programban a gyerekek sokféle ajándékot és használati tárgyat kaptak a heti feladataikhoz, és a táborban sok-sok ajándékkal és mosollyal lettek gazdagabbak. A szülők elégedetten hozták minden nap gyermekeiket, és vitték haza a hét során. Sok-sok kép készült a heti eseményekről, melyből ízesítésképpen mutatunk néhányat.
Blog készítés rejtelmei - EFOP tábor Célunk volt ezek mellett, hogy a gyerekek legyenek képesek felismerni, megkülönböztetni a különböző típusú blogokat. Legyenek képesek a netikett szabályait betartva kommunikálni, véleményt kifejezni és sablonok alapján, vagy akár a nélkül saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, arra tartalmat feltölteni.
Így kerek a világ! - EFOP tábor A tábor főprofilja a kézilabda volt, mellette voltak kisebb etapok a többi sportág megismerésére: napindító foglalkozás, akadálypálya építése és „szabadlabda idő”. Utóbbi keretein belül felállítottuk az összes sportág pályáját, mindenki annyi időt tölthetett az adott pályán, amennyi akart.
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.

19.03.19.

Az első mobilitás Dániában

2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában.

IMG 20181029 140611

Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival. A három napos találkozó alatt a projekt elindításával kapcsolatos tennivalókat beszéltük meg.

IMG 20181030 095155

Kiválasztottuk a projekt logóját. Minden partneriskola öt-öt tervet hozott, ezek közül a legtöbb szavazatot kapott terv lett a hivatalos logó.

IMG 20181030 103314

Megállapodtunk abban is, hogy a tanárok és a tanulók milyen módon fognak egymással kommunikálni a két év során. Létrehoztuk a projekt hivatalos honlapját, valamint a projekt eTwinning felületét is.

IMG 20181030 104427

Délután megvitattuk a projektmenedzsment működését, a felügyelő bizottságok munkáját és szerepét, valamint a költségvetést is.

IMG 20181030 114218

A második napon folytatódó megbeszélés témái között a tanulók közti három hetente történő Skype beszélgetések időpontját és témáit határoztuk meg. Meghatároztuk az eTwining felületre feltöltendő tanulói bemutatkozó oldal tartalmát (It’s me). Megvitattuk, hogy milyen kézzelfogható anyagokat fogunk készíteni a két év során, amelyet az iskolák adaptálni tudnak majd és beépíthetik a tanmenetekbe.

IMG 20181031 153525

Délután ellátogattunk a LEGO Házba, amely egy interaktív múzeum. Itt kreativitást igénylő játékos feladatokat oldottunk meg, amely a csapatépítés során is alkalmazható a tanórákon és a tanórán kívüli tevékenységeken egyaránt.

IMG 20181030 123559

Az utolsó napon hivatalos látogatást tettünk a Skanderborgi Városházán, ahol találkoztunk a polgármesterrel, valamint előadást hallgattunk meg a dán iskolákban végrehajtott oktatási reformok eredményességéről.

IMG 20181031 132203

A búcsúvacsora az egyik dán tanárnő házában volt, ahol egy kellemes esti beszélgetés mellett bepillanhattunk egy dán család otthonába, mindennapi életébe.

IMG 20181031 170209

 

Kaszab Éva

projektkoordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.