szombat, december 14, 2019
image image image image image image image image
Életmentést tanultak a rákóczisok 350 felső tagozatos diák sajátított el alapvető elsősegélynyújtó gyakorlatokat ma (csütörtök) délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A Legelsősegély Alapítvány munkatársai tavaly az intézmény pedagógusainak tartottak oktatást. A cikk a hiros.hu-n olvasható...
Japán-magyar baráti társaság sajtótájékoztató A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. c osztálya hétfőn délelőtt műsorral fogadta hazánk lányát, aki ilyen sokat tett a két nemzet barátságáért és a japán kultúra iránt érdeklődő magyar emberekért. Sandy őszinte lenyűgözöttséggel figyelte az éneklő diákokat és Nagy Denisz táncát. A cikk a hiros.hu-n olvasható...
Pénzügyi pályázat Alapítványunk a Pénzügyminisztérium által 2019. augusztus 14-én kiírt „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatán 3 000 000 Ft támogatást nyert. Ezt az összeget a pályázathoz benyújtott „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért   elnevezésű iskolai programunk megvalósításához használhatjuk fel.
Látogatás Cipruson 2019. október 8-10-e között látogattunk el a ciprusi Agios Antonios Általános Iskolába. Az iskola Nicosia központjában, egy műemlék épületben helyezkedik el és a város legrégebbi iskolája.
Fogódzó Jótékonysági Gála Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy megrendezésre kerül a FOGÓDZÓ Jótékonysági Gálaműsor, amelyen az intézmény diákjai lépnek fel, megmutatják tehetségüket társaiknak, szüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak. November 22-én iskolánk egy időutazáson vett részt, a sportcsarnok pár órára igazi színházteremmé vált.
Újraélesztési tanfolyam Iskolánk novemberben Újraélesztési tanfolyamot szervezett, a teljes felső évfolyam részére. A közel 300 diák 2 órás foglalkozáson vett részt. A tanulók elsajátították az elsősegélynyújtás szabályait, megtanultak újraéleszteni, és a félautomata defibrillátor használatát is elsajátították. 
Szépkiejtési Verseny November 7-én délután idén is megrendezésre került az Iskolai Szépkiejtési Verseny. Iskolánknak is fontos a szép és helyes beszéd megtanítása, elsajátítása a tanulók körében. A 2-4. évfolyam diákjai ezen a versenyen megmutathatták tudásukat, szép kiejtésüket.
Örökbefogadás Rohanó világunkban egyre fontosabbá válik, hogy figyeljünk környezetünkre és egymásra, hogy minden nap éljünk harmóniában a természettel és környezetünkkel, a minket körülvevő élőlényekkel és legyünk képesek megóvni környezetünk élő és élettelen értékeit.

19.03.19.

Az első mobilitás Dániában

2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában.

IMG 20181029 140611

Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival. A három napos találkozó alatt a projekt elindításával kapcsolatos tennivalókat beszéltük meg.

IMG 20181030 095155

Kiválasztottuk a projekt logóját. Minden partneriskola öt-öt tervet hozott, ezek közül a legtöbb szavazatot kapott terv lett a hivatalos logó.

IMG 20181030 103314

Megállapodtunk abban is, hogy a tanárok és a tanulók milyen módon fognak egymással kommunikálni a két év során. Létrehoztuk a projekt hivatalos honlapját, valamint a projekt eTwinning felületét is.

IMG 20181030 104427

Délután megvitattuk a projektmenedzsment működését, a felügyelő bizottságok munkáját és szerepét, valamint a költségvetést is.

IMG 20181030 114218

A második napon folytatódó megbeszélés témái között a tanulók közti három hetente történő Skype beszélgetések időpontját és témáit határoztuk meg. Meghatároztuk az eTwining felületre feltöltendő tanulói bemutatkozó oldal tartalmát (It’s me). Megvitattuk, hogy milyen kézzelfogható anyagokat fogunk készíteni a két év során, amelyet az iskolák adaptálni tudnak majd és beépíthetik a tanmenetekbe.

IMG 20181031 153525

Délután ellátogattunk a LEGO Házba, amely egy interaktív múzeum. Itt kreativitást igénylő játékos feladatokat oldottunk meg, amely a csapatépítés során is alkalmazható a tanórákon és a tanórán kívüli tevékenységeken egyaránt.

IMG 20181030 123559

Az utolsó napon hivatalos látogatást tettünk a Skanderborgi Városházán, ahol találkoztunk a polgármesterrel, valamint előadást hallgattunk meg a dán iskolákban végrehajtott oktatási reformok eredményességéről.

IMG 20181031 132203

A búcsúvacsora az egyik dán tanárnő házában volt, ahol egy kellemes esti beszélgetés mellett bepillanhattunk egy dán család otthonába, mindennapi életébe.

IMG 20181031 170209

 

Kaszab Éva

projektkoordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Ma, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.