hétfő, március 25, 2019
image image image image image image image image
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.
Mosolygó fogacskák pályázat Iskolánk két osztálya is indult a DM által szervezett „Mosolygó fogacskák” pályázaton. A pályázatokat az iskola honlapjáról is lehet támogatni, az alábbi linkek segítségével. Nagyon szépen köszönjük előre is!
Az első mobilitás Dániában 2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában. Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival...
Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!
SZAVAZÁS
Városi német nyelvi verseny Ebben a tanévben harmadszor került megrendezésre a német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett.
Beiratkozás Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...

19.02.23.

Szabadidős foglalkozás 02.20.

Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében február 20-án Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.

DSC04541

Az egyik kis csoport tagjai kézműves foglalkozáson a kockásfülű nyulat készítették el, akit a végén meg is röptettek az iskola első emeltéről. A gyerekek nagyon élvezték ezt az interaktív foglalkozást.

DSC04567

A végén szép, színes farsangi bohóc fejet vihettek haza ajándékba.

DSC04590

A másik csoportnak ezen a napon szivacskézi foglalkozása volt. A gyerekek különböző játékos, ügyességi feladatokat hajtottak végre, nagyon figyeltek a tanító néni instrukcióira.

DSC04621

A harmadik csapat a robotika foglalkozáson vett részt. A robotokat megtáncoltatták, Zümi a kis robotméhecske az ovisok különböző kéréseit teljesítette. Akinek egy kis zenéléshez volt kedve azt is megtehette, a számítógép program segítségével zongoráztak a gyerekek. Mindenkit lenyűgöztek a robotok, nehéz volt az elválás.

DSC04623

A foglalkozásokon az óvodások jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki ajándékot kapott.

DSC04672

Legközelebbi foglalkozásunk február 27.-én szerdán lesz. Várunk benneteket a Sulikuckóra!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 121 vendég böngészi
Ma, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.