hétfő, június 17, 2019
image image image image image image image image
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK

19.01.05.

KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor

December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

DSC00243

KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.

DSC00234

A rendezvényre meghívást kaptak a Rákóczi iskola tanulói is. A diákok részt vettek egy interaktív előadáson, melyet egy dietetikus tartott, aki játékos formában hívta fel a figyelmüket a cukorbetegség veszélyeire. A tanulók a feltett kérdésekre nagyon okosan válaszoltak.

DSC00279

Közben megérkezett a várva várt Mikulás is, akit ünnepi dalokkal vártak a gyerekek.

DSC00302

A program a Ciróka Bábszínház egy bábelőadásával folytatódott, Vitéz János elevenedett meg a paravánon, melyet Fülöp József bábművész keltett életre, a gyerekek legnagyobb örömére.

DSC00367

A kis pihenés után következett egy kis testmozgás, egy gyógytornász segítségével, aki jól megmozgatta még Mikulás és a krampuszokat is.

DSC00417

Majd a „Kutyával Egy Mosolyért” Alapítvány felvezető-kutya párosai következtek. Bogi és társai remekül teljesítettek, és jól szórakoztatták a közönséget. Sok feladatot a gyerekekkel együtt teljesítettek. Jó volt látni, hogy a gyerekek a kutyákkal milyen közvetlenül, félelem nélkül játszanak. A kétlábú ebek ismét belopták magukat a kis szívekbe.

DSC00457

Majd az ajándékozásra is sor került. A gyerekek türelmesen várták, hogy megkapják csomagjukat a Mikulástól.

DSC00470

A végén az egész csarnok lufifelhőbe burkolózott, a gyerekek boldogan szaladgáltak a kezükben a színes lufikkal.

DSC00545

A rendezvényt Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoport vezetője zárta, ünnepi jó kívánságaival.

szöveg-fotó: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Ma, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.