hétfő, június 17, 2019
image image image image image image image image
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK

18.12.07.

Kutyás órák a Rákócziban

Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.

IMG 9151

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában már évek óta vendégeskednek a négylábúak a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” jóvoltából. Ezt a kapcsolatot tovább ápolva, 2018-2019-es tanévtől nem csak néha látogatnak el hozzánk a kutyusok, hanem most már folyamatos résztvevői lesznek az óráknak.

IMG 9159

Iskolánkban ettől az évtől egy új pedagógus Dr. Mihályné Kömlei Krisztina a” Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” önkéntese az alapítvány füge nevű kutyusával járja az órákat és segíti a tanítást.

IMG 9168

A módszer neve állat asszisztált pedagógiai, melynek lényege, hogy a kutyát motivációs társként alkalmazzuk. A tanítási órákon a helyes válaszok jutalmazása a kutyusokon keresztül történik. Természetesen a tanulás mellett a négylábú ebek a játékban is társak.

IMG 9175

A gyerekek nagyon élvezik ezeket az órákat, a kutya számukra egy örömforrás, ezáltal a feladatok elvégzése is sokkal könnyebben megy.

IMG 9177

Iskolánk arra törekszik, hogy a tanulók több irányból meglegyenek támogatva, sokoldalú ismeretszerzéssel segítsük tanulásukat ezzel is növelve önbizalmukat. Ehhez járul hozzá a kutyás foglalkozás is.

IMG 9192

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 72 vendég böngészi
Ma, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.