szombat, február 23, 2019
image image image image image image image image
NyelvÉSZ verseny Évek óta bekapcsolódunk a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett NyelvÉSZ versenybe. Idén, február 8-án az iskolai fordulón 15 diák vett részt. Előzetes felkészülés után 45 percen keresztül dolgoztak az anyanyelvi feladatokon 2. 3. 4. évfolyamos gyerekek. Az iskolai versenyre 16 tanuló nevezett be, az országban összesen 16 ezer diák indul. A központi javítás után derül ki, hogy ki mehet tovább a döntőre.
Iskolai Helyesírási Verseny Az Iskolai Helyesírási Verseny díjkiosztójára került sor iskolánk könyvtárában 2019. február 19-én. A 4. évfolyamos tanulók két fordulón vettek részt. Első helyezett Kósa Alex a 4. c osztályból. Második helyezett Birkás Kitti 4. a osztályból. Harmadik helyezett Szűcs Erika Hanna a 4. a osztályból.
Suliles 02.16. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melyben sulikuckón és szabadidős foglalkozáson vehetnek részt az óvodások hétről hétre még március 27-ig. Február 16-án szombaton Suliles rendezvényünkre látogattak el hozzánk a gyerekek szüleikkel együtt.
Sulikuckó 02.13. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Sulikuckón vehettek részt az óvodások. Az egyik kis csoport tagjai egy érdekes kézműves foglalkozáson vehettek rész, ahol a kézügyesség össze volt kapcsolva a matematikával. A tündérvilág színes buborékjai jelentek meg a csoportszobában. A táblán, a padokon, mindent elleptek a buborékok.
Korcsolyázás a városligeti műjégpályán Az idei évben ismét Budapestre látogatottunk. A Városligeti műjégpályára iskolánk leglelkesebb korcsolyázói utaztak. A 47 tanulót Majsai Mária, Korsós-Szőke Tünde és Tarjànyi Tamás kísérte.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 5-6-án Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon 35 gyermek látogatott el hozzánk. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket...
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2019. február 23-án, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...

18.12.06.

Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba

Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.

20181201 094651

A rajzfilmfigurák szülőházába a felújítása után december elején meg is látogathattuk. A Rajzfilmstúdió egyik munkatársa mesélt az ott folyó munkáról, bemutatta, hogyan készül el egy alkotás, az elejétől a végéig. Nagyon érdekes volt minden egyes lépés, a gyerekek megismerkedtek különböző régi eszközökkel, amit a rajzfilmek készítése során használtak, valamint új tárgyak bemutatására is sor került.

20181201 094757

A várva várt filmvetítés sem maradt el, a gyerekek a magyar népmese sorozatból két kis filmet is megnézhettek, az egyik a Rest legényt, a másik a Piros kígyócska volt.

20181201 101432

A Hortobágyról is láthattunk egy ismeretterjesztő rajzfilmet. Az érdekessége az volt, hogy ezt a szép tájat egy kis daru szemén keresztül ismerhették meg a gyerekek.

20181201 095137

Minden nagyon látványos volt, lenyűgözte a gyerekeket mind az amit kezükbe vehettek és kipróbálhattak.

20181201 101352

Maradtunk volna estig, de sajnos minden jónak vége szakad egyszer. A látogatás nagyon jól sikerült, a gyerekeknek minden nagyon tetszett, sok élménnyel lettek gazdagabbak.

20181201 101416

fotó-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Ma, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.