csütörtök, május 23, 2019
image image image image image image image image
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.

18.12.06.

Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba

Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.

20181201 094651

A rajzfilmfigurák szülőházába a felújítása után december elején meg is látogathattuk. A Rajzfilmstúdió egyik munkatársa mesélt az ott folyó munkáról, bemutatta, hogyan készül el egy alkotás, az elejétől a végéig. Nagyon érdekes volt minden egyes lépés, a gyerekek megismerkedtek különböző régi eszközökkel, amit a rajzfilmek készítése során használtak, valamint új tárgyak bemutatására is sor került.

20181201 094757

A várva várt filmvetítés sem maradt el, a gyerekek a magyar népmese sorozatból két kis filmet is megnézhettek, az egyik a Rest legényt, a másik a Piros kígyócska volt.

20181201 101432

A Hortobágyról is láthattunk egy ismeretterjesztő rajzfilmet. Az érdekessége az volt, hogy ezt a szép tájat egy kis daru szemén keresztül ismerhették meg a gyerekek.

20181201 095137

Minden nagyon látványos volt, lenyűgözte a gyerekeket mind az amit kezükbe vehettek és kipróbálhattak.

20181201 101352

Maradtunk volna estig, de sajnos minden jónak vége szakad egyszer. A látogatás nagyon jól sikerült, a gyerekeknek minden nagyon tetszett, sok élménnyel lettek gazdagabbak.

20181201 101416

fotó-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Ma, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.