csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

16.04.17.

Időutazáson II. Rákóczi Ferenc fejedelemmel

 A „Children in a Europe of 2020” című Erasmus+ iskolai együttműködési projekt keretében a Rákóczi tagiskola tanárai és tanulói 27 diákot és 15 tanárt láttak vendégül 2016.04.11-15 között. A vendégek a partneriskolákból, Spanyolországból, Dániából, Hollandiából, Finnországból és Ciprusról érkeztek.

nyitókép

 1. nap

A nemzetközi delegációkat maga, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és a fejedelemasszony fogadta köszöntő műsorral. A vendégek zenés, táncos időutazást tettek a 18. századból a 21. századi Magyarországra.

1nap

A délelőtt folyamán a vendégek körbesétálták az iskolát, a diákok játékos formában ismerkedtek meg egymással, valamint a többnyelvű szótár kifejezéseihez kapcsolódóan hangos szótárat készítettek.

Délután a városközpontban tettek sétát a tanárok és a tanulók. Városnézés közben lelkesen keresték a válaszokat a kapott Kecskemét TOTÓ kérdéseire. A Városháza előtt iskolánk tanulói zenés-táncos flashmob előadással lepték meg a külföldi vendégeket, akik a népzenére vidáman körtáncra perdültek a Városháza kertje körül.

 2. nap

Délelőtt a projekt első évében megírt mesék közül a Jack és a gyémántsárkány című mese történetével kapcsolatos feladatokat oldottak meg a tanulók. A csoportok dramatikus formában adták elő az általuk írt fejezet történetét.

2nap

Délután a népes csapat a Szabadidőparkban sárkányhajózásban mérte össze állóképességét.

 3. nap

Délelőtt a választott környezetvédelmi témával kapcsolatos prezentációkat mutatták be egymásnak az elvégzett tevékenységekről, majd közösen figyelemfelkeltő plakátokat készítettek. Délután a Bábszínházban néztek meg egy előadást, majd a Leskowsky - hangszergyűjteményt tekintették meg a vendégek.

3.nap

 4. nap

Délelőtt az iskolában kézműves foglalkozásokon apró emléktárgyak készültek, együtt zenéltek, ezen felül sportversenyen mérték össze erejüket a külföldi csapatok. Délután a lovas-kocsis felvonuláson kísérték el a fejedelmet a Városháza elé, ahol a külföldi delegációkat Mák Kornél alpolgármester úr köszöntötte. Este az iskola diákjai buliban szórakozhattak együtt a külföldi diákokkal.

4nap

 5. nap

Az utolsó napon tanyaprogram várta a vendégeket, ahol saját maguk gyúrták a kenyérlángost, megkóstolhatták a igazi magyar gulyást, lovagolhattak és kézműves mesterek segítségével bőrből és fából készítettek emléktárgyakat.

Az esti búcsúvacsora nagyon jó hangulatban telt, magyar néptáncot tanultak a vendégek és fényképes bemutatóval emlékeztünk vissza a hét eseményeire.

zárókép

 A hét folyamán barátságok kötődtek, rengetek közös élményt szereztek vendégeink és azzal a reménnyel intettünk búcsút a külföldi tanulóknak, tanároknak, hogy Magyarországról szép emlékekkel tértek haza.

A következő találkozó Finnországban lesz 2016. októberben. A látogatásról készült beszámolót a honlapon olvashatják majd.

 

Kaszab Éva koordinátor

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 210 vendég böngészi
Ma, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.