kedd, július 27, 2021
image image image image image image image image
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Sikeres nyelvvizsgák A 2020/2021. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.
Újra! Használom! Újrahasználom! Mindannyian törekszünk, hogy minél kevesebb hulladékot halmozzunk fel. A kreatív újrahasznosítás jegyében iskolánk 2.a osztályos tanulói kihívással egybekötött kiállítást rendezett, melyen hat osztály vett részt.
Mobiltelefon gyűjtő akció Sikeresen zárult a meghirdetett mobiltelefon gyűjtő akció. Diákjaink és szüleik komolyan vették a felhívást, sok telefon került a dobozba. Jó érzés, hogy ezzel is hozzájárulhattunk környezetünk megóvásához. Iskolánk elkötelezett környezetvédő.
Tudásbajnokság eredmények A Tudásbajnokság 2020/2021.-es tanév eredményei olvashatók itt.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel már 2. alkalommal került sor online verseny megrendezésére. A pandémia ellenére, a tanulók nagy számban jelentkeztek a megmérettetésre, a versmondók összesen 10 kecskeméti iskolából küldték be szavazataikat.
Mobiltelefon-gyűjtő verseny Iskolánkban használt mobiltelefon-gyűjtó versenyt hírdetünk meg. 2021 május 10 - június 15. között. A verseny az osztályok között zajlik, a legeredményesebbeket díjazzuk. További részletek a cikkben.
„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében. Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.

21.05.27.

Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel már 2. alkalommal került sor online verseny megrendezésére. A pandémia ellenére, a tanulók nagy számban jelentkeztek a megmérettetésre, a versmondók összesen 10 kecskeméti iskolából küldték be szavazataikat.

petofi.1

A zsűri nagyon színvonalas, értékes produkciókkal találkozott. A diákok szépen helyt álltak, amit ezúton is köszönünk nekik és felkészítő tanáraiknak is, hogy a segítették diákjaikat ebben.

petofi.2

A 3 tagú zsűri Hegedűs Zoltán színművész elnökletével (a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja), aki már évek óta jelen van és segítséget nyújt a zsűrizésben, értékelte a versvideókat.

petofi.3

Ezek alapján a következő helyezések születtek:

Első helyezést értek el Pataki Luca a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolából, valamint Szécsi Éva Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola tanulója.

petofi.4

Második helyen szintén két diák osztozott, Baranyi György Damjanich János Általános Iskola és Zsigmond Benedek a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulója.

petofi.7

Harmadik helyen Boldog Csenge végzett a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákja.

A helyezettek oklevelet kaptak és könyvjutalomban is részesültek.

petofi.6

A Petőfi Sándor Szavalóversenyt iskolánk alapítványának támogatásával sikerült megrendezni.

Minden résztvevőnek ezúton is gratulálunk, akik nem értek el helyezést azok se adják fel, hiszen jövőre is lesz verseny!

petofi.5

készítette: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
Ma, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.