szombat, január 19, 2019
image image image image image image image image
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...
Kölyökatlétika verseny Január 16-án szerdán került megrendezésre a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. Idén az Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Tündérkert, a Teknősvár, és a Hosszú utcai óvoda gyermekei vettek részt foglalkozásunkon. Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat iskolánk két negyedikes diákja mutatta be az ovisoknak.
Nálunk forgatott az M1 Nálunk forgatott a helyi televízió, és az országos médiában is megjelentünk (M1). Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapokban az egészséges életmódra való nevelés...
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Kutyás órák a Rákócziban

Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.

IMG 9151

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában már évek óta vendégeskednek a négylábúak a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” jóvoltából. Ezt a kapcsolatot tovább ápolva, 2018-2019-es tanévtől nem csak néha látogatnak el hozzánk a kutyusok, hanem most már folyamatos résztvevői lesznek az óráknak.

IMG 9159

Iskolánkban ettől az évtől egy új pedagógus Dr. Mihályné Kömlei Krisztina a” Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” önkéntese az alapítvány füge nevű kutyusával járja az órákat és segíti a tanítást.

IMG 9168

A módszer neve állat asszisztált pedagógiai, melynek lényege, hogy a kutyát motivációs társként alkalmazzuk. A tanítási órákon a helyes válaszok jutalmazása a kutyusokon keresztül történik. Természetesen a tanulás mellett a négylábú ebek a játékban is társak.

IMG 9175

A gyerekek nagyon élvezik ezeket az órákat, a kutya számukra egy örömforrás, ezáltal a feladatok elvégzése is sokkal könnyebben megy.

IMG 9177

Iskolánk arra törekszik, hogy a tanulók több irányból meglegyenek támogatva, sokoldalú ismeretszerzéssel segítsük tanulásukat ezzel is növelve önbizalmukat. Ehhez járul hozzá a kutyás foglalkozás is.

IMG 9192

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 43 vendég böngészi
Ma, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.