kedd, február 19, 2019
image image image image image image image image
Iskolai Helyesírási Verseny Az Iskolai Helyesírási Verseny díjkiosztójára került sor iskolánk könyvtárában 2019. február 19-én. A 4. évfolyamos tanulók két fordulón vettek részt. Első helyezett Kósa Alex a 4. c osztályból. Második helyezett Birkás Kitti 4. a osztályból. Harmadik helyezett Szűcs Erika Hanna a 4. a osztályból.
Suliles 02.16. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melyben sulikuckón és szabadidős foglalkozáson vehetnek részt az óvodások hétről hétre még március 27-ig. Február 16-án szombaton Suliles rendezvényünkre látogattak el hozzánk a gyerekek szüleikkel együtt.
Sulikuckó 02.13. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Sulikuckón vehettek részt az óvodások. Az egyik kis csoport tagjai egy érdekes kézműves foglalkozáson vehettek rész, ahol a kézügyesség össze volt kapcsolva a matematikával. A tündérvilág színes buborékjai jelentek meg a csoportszobában. A táblán, a padokon, mindent elleptek a buborékok.
Korcsolyázás a városligeti műjégpályán Az idei évben ismét Budapestre látogatottunk. A Városligeti műjégpályára iskolánk leglelkesebb korcsolyázói utaztak. A 47 tanulót Majsai Mária, Korsós-Szőke Tünde és Tarjànyi Tamás kísérte.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 5-6-án Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon 35 gyermek látogatott el hozzánk. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket...
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2019. február 23-án, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Szabadidős foglalkozás 01.30. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások. Az egyik kis csoport tagjai kézműves foglalkozáson egy farsangi bohóc fejet készítettek, színes papírból, fonalból és hurkapálcából. Az ovisok nagyon ügyesek voltak, figyeltek a tanító nénikre.
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...


Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba

Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.

20181201 094651

A rajzfilmfigurák szülőházába a felújítása után december elején meg is látogathattuk. A Rajzfilmstúdió egyik munkatársa mesélt az ott folyó munkáról, bemutatta, hogyan készül el egy alkotás, az elejétől a végéig. Nagyon érdekes volt minden egyes lépés, a gyerekek megismerkedtek különböző régi eszközökkel, amit a rajzfilmek készítése során használtak, valamint új tárgyak bemutatására is sor került.

20181201 094757

A várva várt filmvetítés sem maradt el, a gyerekek a magyar népmese sorozatból két kis filmet is megnézhettek, az egyik a Rest legényt, a másik a Piros kígyócska volt.

20181201 101432

A Hortobágyról is láthattunk egy ismeretterjesztő rajzfilmet. Az érdekessége az volt, hogy ezt a szép tájat egy kis daru szemén keresztül ismerhették meg a gyerekek.

20181201 095137

Minden nagyon látványos volt, lenyűgözte a gyerekeket mind az amit kezükbe vehettek és kipróbálhattak.

20181201 101352

Maradtunk volna estig, de sajnos minden jónak vége szakad egyszer. A látogatás nagyon jól sikerült, a gyerekeknek minden nagyon tetszett, sok élménnyel lettek gazdagabbak.

20181201 101416

fotó-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 108 vendég böngészi
Ma, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.