csütörtök, május 24, 2018
image image image image image image image image
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Meghívó leendő elsősöknek Ezúton szeretnénk meghívni az iskolánkba jelentkezett leendő elsős tanulókat, szüleiket és testvéreiket a 2018. április 21-én 9 órakor kezdődő iskolánk névadójának tiszteletére rendezett felvonulásunkra. Indulás az iskola elől.
Tavaszi papírgyűjtés Ebben a félévben is lesz papírgyűjtés értékes nyereményekért.
Időpont: 2018. április 25. (szerda) 7:00-16:00
Helyszín: a nagyudvar

Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Beiratkozás az iskolánkba Iskolánkba 2018. április 12-én csütörtök 8 – 19 óra, és április 13-án pénteken 8 – 19 óra között lehet beiratkozni. Beiratkozási szándékát előre jelezheti személyesen vagy emailban...
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Iskolások Hete 2017

Idén második alkalommal került megrendezésre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison az iskolások hete. A programot nagy érdeklődés követte az iskolánkban is, így idén is részt vettünk a bemutatón.

DSC07730

Nem csak bepillantást kaphattunk a kecskeméti reptér mindennapi életébe, de a kulisszák mögé is bekukkanthattunk ezen a napon.

DSC07786

A titkos és érdekes dolgok mindig is érdekelték a gyerekeket. Ez a lehetőség különösen izgalmassá tette a napot. A program 9 órától 13 óráig tartott, de ez az idő is kevésnek bizonyult.

DSC07831

A programra kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki nagyon kedves és szolgálatkész volt, a diákok kérdéseinek ostromát jól bírta. A gyerekek kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt, nem maradt senki sem szárazon.

DSC07834

A tűzoltó autó ugyan olyan nagy érdeklődésre tett szert, mint a repülőgépek és helikopterek. Az, hogy minden gépjárműbe be lehetett szállni és ki lehetett sok mindent próbálni, ezáltal sok gyerek álma teljesült.

DSC07861

Kezükbe foghattak pisztolyt és gépkarabélyt is, ami nem csak a fiúkat, de a lányokat is lázba hozta. Felpróbálhattak sisakokat, illetve az egyik sátorban a pilóta ruházatát is bemutatták és azokat az eszközöket, amit magával visz a repülés során.

DSC07979

Fantasztikus volt, talán a másik nagy kedvenc az őrkutyák bemutatója, ahol a diákok is részt vehettek a gyakorlatban. Volt egy óriási szállítórepülő közkedvelt nevén Ancsa amibe szintén beszállhattak a diákok, azonnal birtokba is vették a repülőt.

DSC08055

Az is hatalmas élmény volt, hogy láthattak pár méterről egy Gripent és nem csak a szárazföldön hanem a levegőben is megcsodálhatták a gépet.

DSC08135

A célja a programnak, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a katonai pálya iránt sikerült, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, napokig beszéltünk a gyerekekkel az élményeinkről.

DSC08166

A diákok önfeledten szaladgáltak a nagy zöld területen, ez is nagy élmény volt a városi gyerekeknek. A bázisról utolsóként távoztunk, úgy gondolom ez mindent elmond, a többiről meséljenek a képek.

DSC08180

Borsos Andrea

kísérő pedagógus

DSC08208

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Ma, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.