péntek, november 16, 2018
image image image image image image image image
Adventi koncert A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola NAGYKÓRUSA tisztelettel vár minden érdeklődőt ADVENTI KONCERTJÉRE Időpont: 2018. december 14. péntek 16:30 Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom Közreműködik: Iskolánk nagykórusa, szólóénekesek Művészeti vezető: Lajos Péterné Kákonyi Réka
Mesemondó Verseny Idén is megrendezésre került november 8-án az iskolai Mesemondó Verseny az 5-6. évfolyamos tanulók között. A megmérettetésre sok vicces és tanulságos mesét hoztak magukkal a gyerekek, amit nagy beleéléssel, szép kiejtéssel, ahol a szöveg megkövetelte tájszólásban adtak elő.
Fotópályázat Ugye te is szeretsz jót cselekedni? De mit jelent számodra a jó cselekedet? Készíts róla egy fényképet! A legjobb, legötletesebb, legmeghatóbb fotókból kiállítás szervezünk az iskolában!
Október 23-i megemlékezés 2018. október 23-án a városi ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra került sor. Az emlékező beszédet Dr. Boross Péter volt miniszterelnök a Szabadságharcosokért Közalapítvány Elnöke mondott. A városi emlékműsort iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8. b osztálya tartotta.
1956-ra emlékeztünk Az ünnepi emlékműsorban a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának 8.b osztályos diákjainak előadásával kezdődött. Bemutatták az 1956. október 23-tól november 4-ig történteket. Játékukban eredeti hangfelvételeket és modern zenéket ötvöztek. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Iskolások Hete 2017

Idén második alkalommal került megrendezésre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison az iskolások hete. A programot nagy érdeklődés követte az iskolánkban is, így idén is részt vettünk a bemutatón.

DSC07730

Nem csak bepillantást kaphattunk a kecskeméti reptér mindennapi életébe, de a kulisszák mögé is bekukkanthattunk ezen a napon.

DSC07786

A titkos és érdekes dolgok mindig is érdekelték a gyerekeket. Ez a lehetőség különösen izgalmassá tette a napot. A program 9 órától 13 óráig tartott, de ez az idő is kevésnek bizonyult.

DSC07831

A programra kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki nagyon kedves és szolgálatkész volt, a diákok kérdéseinek ostromát jól bírta. A gyerekek kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt, nem maradt senki sem szárazon.

DSC07834

A tűzoltó autó ugyan olyan nagy érdeklődésre tett szert, mint a repülőgépek és helikopterek. Az, hogy minden gépjárműbe be lehetett szállni és ki lehetett sok mindent próbálni, ezáltal sok gyerek álma teljesült.

DSC07861

Kezükbe foghattak pisztolyt és gépkarabélyt is, ami nem csak a fiúkat, de a lányokat is lázba hozta. Felpróbálhattak sisakokat, illetve az egyik sátorban a pilóta ruházatát is bemutatták és azokat az eszközöket, amit magával visz a repülés során.

DSC07979

Fantasztikus volt, talán a másik nagy kedvenc az őrkutyák bemutatója, ahol a diákok is részt vehettek a gyakorlatban. Volt egy óriási szállítórepülő közkedvelt nevén Ancsa amibe szintén beszállhattak a diákok, azonnal birtokba is vették a repülőt.

DSC08055

Az is hatalmas élmény volt, hogy láthattak pár méterről egy Gripent és nem csak a szárazföldön hanem a levegőben is megcsodálhatták a gépet.

DSC08135

A célja a programnak, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a katonai pálya iránt sikerült, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, napokig beszéltünk a gyerekekkel az élményeinkről.

DSC08166

A diákok önfeledten szaladgáltak a nagy zöld területen, ez is nagy élmény volt a városi gyerekeknek. A bázisról utolsóként távoztunk, úgy gondolom ez mindent elmond, a többiről meséljenek a képek.

DSC08180

Borsos Andrea

kísérő pedagógus

DSC08208

Ki olvas minket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi
Ma, Ödön napja van. Holnap Hortenzia és Gergő napja lesz.