hétfő, augusztus 20, 2018
image image image image image image image image
Tanévnyitó ünnepség TÁJÉKOZTATÁS  A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG IDŐPONTJA: 2018. SZEPTEMBER 3. 8:00 óra (utána tanítás)  A TANKÖNYVEKET MINDEN TANULÓ A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG UTÁN AZ OSZTÁLYFŐNÖKÉTŐL KAPJA MEG
Javítóvizsgák időpontjai A javítóvizsgák időpontjai olvashatók itt, ami 2018. augusztus 24-én lesz.
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...


Iskolások Hete 2017

Idén második alkalommal került megrendezésre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison az iskolások hete. A programot nagy érdeklődés követte az iskolánkban is, így idén is részt vettünk a bemutatón.

DSC07730

Nem csak bepillantást kaphattunk a kecskeméti reptér mindennapi életébe, de a kulisszák mögé is bekukkanthattunk ezen a napon.

DSC07786

A titkos és érdekes dolgok mindig is érdekelték a gyerekeket. Ez a lehetőség különösen izgalmassá tette a napot. A program 9 órától 13 óráig tartott, de ez az idő is kevésnek bizonyult.

DSC07831

A programra kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki nagyon kedves és szolgálatkész volt, a diákok kérdéseinek ostromát jól bírta. A gyerekek kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt, nem maradt senki sem szárazon.

DSC07834

A tűzoltó autó ugyan olyan nagy érdeklődésre tett szert, mint a repülőgépek és helikopterek. Az, hogy minden gépjárműbe be lehetett szállni és ki lehetett sok mindent próbálni, ezáltal sok gyerek álma teljesült.

DSC07861

Kezükbe foghattak pisztolyt és gépkarabélyt is, ami nem csak a fiúkat, de a lányokat is lázba hozta. Felpróbálhattak sisakokat, illetve az egyik sátorban a pilóta ruházatát is bemutatták és azokat az eszközöket, amit magával visz a repülés során.

DSC07979

Fantasztikus volt, talán a másik nagy kedvenc az őrkutyák bemutatója, ahol a diákok is részt vehettek a gyakorlatban. Volt egy óriási szállítórepülő közkedvelt nevén Ancsa amibe szintén beszállhattak a diákok, azonnal birtokba is vették a repülőt.

DSC08055

Az is hatalmas élmény volt, hogy láthattak pár méterről egy Gripent és nem csak a szárazföldön hanem a levegőben is megcsodálhatták a gépet.

DSC08135

A célja a programnak, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a katonai pálya iránt sikerült, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, napokig beszéltünk a gyerekekkel az élményeinkről.

DSC08166

A diákok önfeledten szaladgáltak a nagy zöld területen, ez is nagy élmény volt a városi gyerekeknek. A bázisról utolsóként távoztunk, úgy gondolom ez mindent elmond, a többiről meséljenek a képek.

DSC08180

Borsos Andrea

kísérő pedagógus

DSC08208

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Ma, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.