vasárnap, február 17, 2019
image image image image image image image image
Sulikuckó 02.13. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Sulikuckón vehettek részt az óvodások. Az egyik kis csoport tagjai egy érdekes kézműves foglalkozáson vehettek rész, ahol a kézügyesség össze volt kapcsolva a matematikával. A tündérvilág színes buborékjai jelentek meg a csoportszobában. A táblán, a padokon, mindent elleptek a buborékok.
Korcsolyázás a városligeti műjégpályán Az idei évben ismét Budapestre látogatottunk. A Városligeti műjégpályára iskolánk leglelkesebb korcsolyázói utaztak. A 47 tanulót Majsai Mária, Korsós-Szőke Tünde és Tarjànyi Tamás kísérte.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 5-6-án Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon 35 gyermek látogatott el hozzánk. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket...
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2019. február 23-án, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Szabadidős foglalkozás 01.30. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások. Az egyik kis csoport tagjai kézműves foglalkozáson egy farsangi bohóc fejet készítettek, színes papírból, fonalból és hurkapálcából. Az ovisok nagyon ügyesek voltak, figyeltek a tanító nénikre.
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 5-én és 6-án NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek magyar, matematika, angol, német és testnevelés órákon…
SuliLes Szeretettel várunk minden nagycsoportos óvodást szüleikkel együtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába 2019. február 16-án, szombaton, 9-11 óráig tartandó SuliLes programjaira. Számos érdekes, izgalmas foglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek meg a kicsit és szüleik iskolánkkal és a leendő elsős tanítókkal...
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...


Iskolások Hete 2017

Idén második alkalommal került megrendezésre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison az iskolások hete. A programot nagy érdeklődés követte az iskolánkban is, így idén is részt vettünk a bemutatón.

DSC07730

Nem csak bepillantást kaphattunk a kecskeméti reptér mindennapi életébe, de a kulisszák mögé is bekukkanthattunk ezen a napon.

DSC07786

A titkos és érdekes dolgok mindig is érdekelték a gyerekeket. Ez a lehetőség különösen izgalmassá tette a napot. A program 9 órától 13 óráig tartott, de ez az idő is kevésnek bizonyult.

DSC07831

A programra kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki nagyon kedves és szolgálatkész volt, a diákok kérdéseinek ostromát jól bírta. A gyerekek kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt, nem maradt senki sem szárazon.

DSC07834

A tűzoltó autó ugyan olyan nagy érdeklődésre tett szert, mint a repülőgépek és helikopterek. Az, hogy minden gépjárműbe be lehetett szállni és ki lehetett sok mindent próbálni, ezáltal sok gyerek álma teljesült.

DSC07861

Kezükbe foghattak pisztolyt és gépkarabélyt is, ami nem csak a fiúkat, de a lányokat is lázba hozta. Felpróbálhattak sisakokat, illetve az egyik sátorban a pilóta ruházatát is bemutatták és azokat az eszközöket, amit magával visz a repülés során.

DSC07979

Fantasztikus volt, talán a másik nagy kedvenc az őrkutyák bemutatója, ahol a diákok is részt vehettek a gyakorlatban. Volt egy óriási szállítórepülő közkedvelt nevén Ancsa amibe szintén beszállhattak a diákok, azonnal birtokba is vették a repülőt.

DSC08055

Az is hatalmas élmény volt, hogy láthattak pár méterről egy Gripent és nem csak a szárazföldön hanem a levegőben is megcsodálhatták a gépet.

DSC08135

A célja a programnak, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a katonai pálya iránt sikerült, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, napokig beszéltünk a gyerekekkel az élményeinkről.

DSC08166

A diákok önfeledten szaladgáltak a nagy zöld területen, ez is nagy élmény volt a városi gyerekeknek. A bázisról utolsóként távoztunk, úgy gondolom ez mindent elmond, a többiről meséljenek a képek.

DSC08180

Borsos Andrea

kísérő pedagógus

DSC08208

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Ma, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.