hétfő, február 19, 2018
image image image image image image image image
Nyílt nap leendő elsős gyerekeknek 2018. február 6-án és 7-én megemelkedtek az osztálylétszámok iskolánkban az első három órán. Mosolyogva, kissé megilletődötten érkeztek apró „iskolások” az épületbe szüleikkel, hogy megnézzék, hogyan sajátítják el a bölcs gondolatokat a nagyobb gyerekek.
Szabadidős foglalkozás 02.07. Február 7-én Szabadidős Foglalkozásokra vártuk a kis óvodásokat. Az ovisok egyik csoportja szivacskézin vett részt, melyen különböző erősségű, játékos feladatokat hajtottak végre. A kicsik figyeltek egymásra és a tanító instrukcióira is. Mind a sorjátékokat, mind a páros feladatokat a gyerekek nagy koncentrációval hajtották végre. Már most látszik milyen ügyesen bánnak a labdával.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2018. február 24-én 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Óvodás Kölyökatlétika Verseny Idén január 17-én szerdán került sor erre a rendezvényre, melyen 7 óvoda vett részt. Az Árpádvárosi, a Pálmácska, a Széchenyi sétányi, a Szivárvány, a Hosszú utcai, a Teknősvár és a Bíró Lajos utcai óvoda gyermekei nagy lelkesedéssel vonultak be sportcsarnokunba.
Nyílt napjaink Ezennel közhírré tétetik és kidoboltatik, hogy 2018. február 6-7-én iskolánk NYÍLT NAPOT rendez a nagycsoportos óvodásoknak, leendő elsősöknek és szüleiknek! Az 1-2. órában a leendő elsős tanító nénik tartanak magyar, matematika, környezetismeret, rajz órákat, melybe a kicsik is bekapcsolódhatnak és aktív részesei lehetnek. A 3. órában irányultsági – angol, német, testnevelés – órákon lehet részt venni.
Bozsik Program 3-4. évf. Télen sem szünetel a Bozsik Program. A sport rendezvény sorozat keretében az III-IV. évfolyam diákjai barátságos mérkőzést játszottak a Kertvárosi, a Református és a Corvin Mátyás Általános iskola tanulóival. A lényeg nem a győzelem, hanem az önfeledt játék volt. Ettől függetlenül mindenki beleadta a legjobb tudását.
Sulikuckó 01.17. Január 17-én a Rákóczis Szerdák keretén belül, az óvodások az idei évben már második alkalommal vehettek részt az Iskolaváró Sulikuckón. Az óvodások egyik csoportja anyanyelvi foglalkozáson vett részt, melyhez egy kis színezés is társult, így vidám hangulatban készültek a kismalacok, aminek ki kellett találni milyen színe legyen.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.


Iskolások Hete 2017

Idén második alkalommal került megrendezésre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison az iskolások hete. A programot nagy érdeklődés követte az iskolánkban is, így idén is részt vettünk a bemutatón.

DSC07730

Nem csak bepillantást kaphattunk a kecskeméti reptér mindennapi életébe, de a kulisszák mögé is bekukkanthattunk ezen a napon.

DSC07786

A titkos és érdekes dolgok mindig is érdekelték a gyerekeket. Ez a lehetőség különösen izgalmassá tette a napot. A program 9 órától 13 óráig tartott, de ez az idő is kevésnek bizonyult.

DSC07831

A programra kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki nagyon kedves és szolgálatkész volt, a diákok kérdéseinek ostromát jól bírta. A gyerekek kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt, nem maradt senki sem szárazon.

DSC07834

A tűzoltó autó ugyan olyan nagy érdeklődésre tett szert, mint a repülőgépek és helikopterek. Az, hogy minden gépjárműbe be lehetett szállni és ki lehetett sok mindent próbálni, ezáltal sok gyerek álma teljesült.

DSC07861

Kezükbe foghattak pisztolyt és gépkarabélyt is, ami nem csak a fiúkat, de a lányokat is lázba hozta. Felpróbálhattak sisakokat, illetve az egyik sátorban a pilóta ruházatát is bemutatták és azokat az eszközöket, amit magával visz a repülés során.

DSC07979

Fantasztikus volt, talán a másik nagy kedvenc az őrkutyák bemutatója, ahol a diákok is részt vehettek a gyakorlatban. Volt egy óriási szállítórepülő közkedvelt nevén Ancsa amibe szintén beszállhattak a diákok, azonnal birtokba is vették a repülőt.

DSC08055

Az is hatalmas élmény volt, hogy láthattak pár méterről egy Gripent és nem csak a szárazföldön hanem a levegőben is megcsodálhatták a gépet.

DSC08135

A célja a programnak, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a katonai pálya iránt sikerült, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, napokig beszéltünk a gyerekekkel az élményeinkről.

DSC08166

A diákok önfeledten szaladgáltak a nagy zöld területen, ez is nagy élmény volt a városi gyerekeknek. A bázisról utolsóként távoztunk, úgy gondolom ez mindent elmond, a többiről meséljenek a képek.

DSC08180

Borsos Andrea

kísérő pedagógus

DSC08208

Ki olvas minket?

Oldalainkat 68 vendég böngészi
Ma, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.