péntek, november 16, 2018
image image image image image image image image
Adventi koncert A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola NAGYKÓRUSA tisztelettel vár minden érdeklődőt ADVENTI KONCERTJÉRE Időpont: 2018. december 14. péntek 16:30 Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom Közreműködik: Iskolánk nagykórusa, szólóénekesek Művészeti vezető: Lajos Péterné Kákonyi Réka
Mesemondó Verseny Idén is megrendezésre került november 8-án az iskolai Mesemondó Verseny az 5-6. évfolyamos tanulók között. A megmérettetésre sok vicces és tanulságos mesét hoztak magukkal a gyerekek, amit nagy beleéléssel, szép kiejtéssel, ahol a szöveg megkövetelte tájszólásban adtak elő.
Fotópályázat Ugye te is szeretsz jót cselekedni? De mit jelent számodra a jó cselekedet? Készíts róla egy fényképet! A legjobb, legötletesebb, legmeghatóbb fotókból kiállítás szervezünk az iskolában!
Október 23-i megemlékezés 2018. október 23-án a városi ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra került sor. Az emlékező beszédet Dr. Boross Péter volt miniszterelnök a Szabadságharcosokért Közalapítvány Elnöke mondott. A városi emlékműsort iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8. b osztálya tartotta.
1956-ra emlékeztünk Az ünnepi emlékműsorban a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának 8.b osztályos diákjainak előadásával kezdődött. Bemutatták az 1956. október 23-tól november 4-ig történteket. Játékukban eredeti hangfelvételeket és modern zenéket ötvöztek. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Foglalkozások hete A pályaválasztásban sokat segít a tanulóknak a 2 éve megrendezésre kerülő Foglalkozások Hete. Ilyenkor a diákok lehetőséget kapnak több iskola és a hozzá tartozó tangazdaság meglátogatására is.
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Vidámparki kirándulás

2013.szeptember 30-án volt az utolsó nyitvatartási nap a Budapesti Vidámparkban. Ami azért érdekes, mivel kereken 175 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Magyarország egyetlen vidámparkja. Abban szerencsés helyzetben volt iskolánk, hogy a Nyitott Szemmel Egyesület révén utoljára szeptember 29-én ellátogathattak még egy utolsót dodzsemezni…


Út közben megnéztük a Hősök terét és az Andrássy utat. Már a bejutás sem volt egyszerű, mert a sor szabályosan az Állatkertig tartott. Rengetegen szerettek volna még egy utolsó napot vidáman eltölteni.

 vidampark.26

A legkevesebben a Flying Circus nevű érdekes szerkezet előtt vártak, így ott kezdte a délelőttöt, aki fel mert rá ülni. Mint ahogy a neve is mutatja „repülő cirkusz” minden irányba pörgött, forgott és volt, hogy fejjel lefelé is megállt. Már azt hinnéd, hogy vége és utána megint el kezdett forogni.

 vidampark.27

Különlegesség volt az Interaktív Horror Labirintus, ami igaz külön belépős volt, de az élmény megért minden forintot.  Már a bejáratnál a korom sötétben egy ördögnek öltözött ember kérte morcosan a jegyeket. Mentünk befelé a vak sötétbe, amikor egy szobában egyszer csak hatalmas durranás, és villanást láttunk. Csak harmadjára fogtuk fel, hogy egy befestett arcú lány ijesztgetett minket egy elektromos kerítéssel, ami minden alkalommal hatalmasat szikrázott, amikor hozzáért. A további legyen titok, ha egyszer arra jártok. Ha pedig kibírod rezzenéstelen arccal, a végén visszakapod a belépő árát, ami kizárt!!!

 vidampark.47

Hihetetlen jót dodzsemeztünk, mivel egyszerre sikerült mindig a teljes csoportnak a pályán egymást lökdösnie. A Dzsungel Vasútban az esőerdő világával ismerkedtünk meg. Hatalmas pók, kígyó és egyéb állatkák vártak minket, akinek még nem volt a látvány az hangok útján is átélhette az erdei életet.

 vidampark.53

A fából készült Hullámvasút pedig bebizonyította, hogy régen is tudtak izgalmas játékokat készíteni. Egy-egy nagyobb hullám után irtózatos sebességre gyorsítottak fel a kocsik. Szinte könnyezet az ember szeme a menetszéltől. A vége felé már előre sikított mindenki, amikor egy nagyobb domb felé haladtunk.

vidampark.58

Volt egy olyan „kínzó eszköz”, amire csak a legbátrabbak vállalkoztak. Mint ahogy a neve is mutatja Torony, itt egy szerkezet közel 40 méterre emelt fel a magasba és dobott vissza azonnal.

vidampark.66

Az Elvarázsolt Kastély és a Tükörlabirintus mindenkit elvarázsolt. Érdekesebbnél érdekesebb szobák, kipróbálható furcsa eszközök, sötétség és számtalan érdekes illúzió marasztalta a kiváncsi gyerekeket.

vidampark.10

 A hazaúton vidám kacaj és nevetés mellett fekete-fehér, igen-nem játékkal játszott szinte mindenki. Mind az 50-en egyetértettünk abban, hogy egy nagyon jó napot töltöttünk el a Vidámparkban valószínűleg utoljára ebben a formájában.

Dóra Dániel és Kapás Máté

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
Ma, Ödön napja van. Holnap Hortenzia és Gergő napja lesz.