szombat, február 23, 2019
image image image image image image image image
NyelvÉSZ verseny Évek óta bekapcsolódunk a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett NyelvÉSZ versenybe. Idén, február 8-án az iskolai fordulón 15 diák vett részt. Előzetes felkészülés után 45 percen keresztül dolgoztak az anyanyelvi feladatokon 2. 3. 4. évfolyamos gyerekek. Az iskolai versenyre 16 tanuló nevezett be, az országban összesen 16 ezer diák indul. A központi javítás után derül ki, hogy ki mehet tovább a döntőre.
Iskolai Helyesírási Verseny Az Iskolai Helyesírási Verseny díjkiosztójára került sor iskolánk könyvtárában 2019. február 19-én. A 4. évfolyamos tanulók két fordulón vettek részt. Első helyezett Kósa Alex a 4. c osztályból. Második helyezett Birkás Kitti 4. a osztályból. Harmadik helyezett Szűcs Erika Hanna a 4. a osztályból.
Suliles 02.16. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melyben sulikuckón és szabadidős foglalkozáson vehetnek részt az óvodások hétről hétre még március 27-ig. Február 16-án szombaton Suliles rendezvényünkre látogattak el hozzánk a gyerekek szüleikkel együtt.
Sulikuckó 02.13. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Sulikuckón vehettek részt az óvodások. Az egyik kis csoport tagjai egy érdekes kézműves foglalkozáson vehettek rész, ahol a kézügyesség össze volt kapcsolva a matematikával. A tündérvilág színes buborékjai jelentek meg a csoportszobában. A táblán, a padokon, mindent elleptek a buborékok.
Korcsolyázás a városligeti műjégpályán Az idei évben ismét Budapestre látogatottunk. A Városligeti műjégpályára iskolánk leglelkesebb korcsolyázói utaztak. A 47 tanulót Majsai Mária, Korsós-Szőke Tünde és Tarjànyi Tamás kísérte.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 5-6-án Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon 35 gyermek látogatott el hozzánk. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket...
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2019. február 23-án, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...


Vidámparki kirándulás

2013.szeptember 30-án volt az utolsó nyitvatartási nap a Budapesti Vidámparkban. Ami azért érdekes, mivel kereken 175 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Magyarország egyetlen vidámparkja. Abban szerencsés helyzetben volt iskolánk, hogy a Nyitott Szemmel Egyesület révén utoljára szeptember 29-én ellátogathattak még egy utolsót dodzsemezni…


Út közben megnéztük a Hősök terét és az Andrássy utat. Már a bejutás sem volt egyszerű, mert a sor szabályosan az Állatkertig tartott. Rengetegen szerettek volna még egy utolsó napot vidáman eltölteni.

 vidampark.26

A legkevesebben a Flying Circus nevű érdekes szerkezet előtt vártak, így ott kezdte a délelőttöt, aki fel mert rá ülni. Mint ahogy a neve is mutatja „repülő cirkusz” minden irányba pörgött, forgott és volt, hogy fejjel lefelé is megállt. Már azt hinnéd, hogy vége és utána megint el kezdett forogni.

 vidampark.27

Különlegesség volt az Interaktív Horror Labirintus, ami igaz külön belépős volt, de az élmény megért minden forintot.  Már a bejáratnál a korom sötétben egy ördögnek öltözött ember kérte morcosan a jegyeket. Mentünk befelé a vak sötétbe, amikor egy szobában egyszer csak hatalmas durranás, és villanást láttunk. Csak harmadjára fogtuk fel, hogy egy befestett arcú lány ijesztgetett minket egy elektromos kerítéssel, ami minden alkalommal hatalmasat szikrázott, amikor hozzáért. A további legyen titok, ha egyszer arra jártok. Ha pedig kibírod rezzenéstelen arccal, a végén visszakapod a belépő árát, ami kizárt!!!

 vidampark.47

Hihetetlen jót dodzsemeztünk, mivel egyszerre sikerült mindig a teljes csoportnak a pályán egymást lökdösnie. A Dzsungel Vasútban az esőerdő világával ismerkedtünk meg. Hatalmas pók, kígyó és egyéb állatkák vártak minket, akinek még nem volt a látvány az hangok útján is átélhette az erdei életet.

 vidampark.53

A fából készült Hullámvasút pedig bebizonyította, hogy régen is tudtak izgalmas játékokat készíteni. Egy-egy nagyobb hullám után irtózatos sebességre gyorsítottak fel a kocsik. Szinte könnyezet az ember szeme a menetszéltől. A vége felé már előre sikított mindenki, amikor egy nagyobb domb felé haladtunk.

vidampark.58

Volt egy olyan „kínzó eszköz”, amire csak a legbátrabbak vállalkoztak. Mint ahogy a neve is mutatja Torony, itt egy szerkezet közel 40 méterre emelt fel a magasba és dobott vissza azonnal.

vidampark.66

Az Elvarázsolt Kastély és a Tükörlabirintus mindenkit elvarázsolt. Érdekesebbnél érdekesebb szobák, kipróbálható furcsa eszközök, sötétség és számtalan érdekes illúzió marasztalta a kiváncsi gyerekeket.

vidampark.10

 A hazaúton vidám kacaj és nevetés mellett fekete-fehér, igen-nem játékkal játszott szinte mindenki. Mind az 50-en egyetértettünk abban, hogy egy nagyon jó napot töltöttünk el a Vidámparkban valószínűleg utoljára ebben a formájában.

Dóra Dániel és Kapás Máté

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Ma, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.