hétfő, április 22, 2019
image image image image image image image image
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Tavaszi papírgyűjtés IDŐPONT: 2019. ÁPRILIS 15. (HÉTFŐ)
7.00-16.00 ÓRA
HELYSZÍN: AZ ISKOLA NAGYUDVARA KÉRJÜK, TÁMOGASD A DIÁKÖNKORMÁNYZAT AKCIÓJÁT!
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.

19.02.04.

Szabadidős foglalkozás 01.30.

Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.

DSC02147

Az egyik kis csoport tagjai kézműves foglalkozáson egy farsangi bohóc fejet készítettek, színes papírból, fonalból és hurkapálcából. Az ovisok nagyon ügyesek voltak, figyeltek a tanító nénikre.

DSC02168

A másik csapat számítógépes foglalkozáson vett részt, ahol a gépen különböző nehézségű pályákon kellett keresztül menniük. Annak sikerült a végére jutni, aki a megadott feladatokat megtudta oldani. A foglalkozás vendége volt egy kis robot. A gyerekek utasításai alapján mozgott, amit az ovisok is leutánoztak. Az óvodások szívükbe zárták Zümit a kis méhecskét.

DSC02212

A program része volt még ezen a napon egy angol foglalkozás is, ahol az ovisok egy kis mesét dolgoztak fel, illetve színeztek ki számítógépen. Egy hómanót kellett felöltöztetni miközben a színeket is megtanulták a gyerekek.

DSC02236

A foglalkozásokon az óvodasok jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki ajándékot kapott.

DSC02248

Legközelebbi foglalkozásunk február 13.-án szerdán lesz. Várunk benneteket a Sulikuckóra!

DSC02153

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Ma, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.