szombat, január 19, 2019
image image image image image image image image
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...
Kölyökatlétika verseny Január 16-án szerdán került megrendezésre a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. Idén az Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Tündérkert, a Teknősvár, és a Hosszú utcai óvoda gyermekei vettek részt foglalkozásunkon. Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat iskolánk két negyedikes diákja mutatta be az ovisoknak.
Nálunk forgatott az M1 Nálunk forgatott a helyi televízió, és az országos médiában is megjelentünk (M1). Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapokban az egészséges életmódra való nevelés...
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

19.01.05.

KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor

December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

DSC00243

KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.

DSC00234

A rendezvényre meghívást kaptak a Rákóczi iskola tanulói is. A diákok részt vettek egy interaktív előadáson, melyet egy dietetikus tartott, aki játékos formában hívta fel a figyelmüket a cukorbetegség veszélyeire. A tanulók a feltett kérdésekre nagyon okosan válaszoltak.

DSC00279

Közben megérkezett a várva várt Mikulás is, akit ünnepi dalokkal vártak a gyerekek.

DSC00302

A program a Ciróka Bábszínház egy bábelőadásával folytatódott, Vitéz János elevenedett meg a paravánon, melyet Fülöp József bábművész keltett életre, a gyerekek legnagyobb örömére.

DSC00367

A kis pihenés után következett egy kis testmozgás, egy gyógytornász segítségével, aki jól megmozgatta még Mikulás és a krampuszokat is.

DSC00417

Majd a „Kutyával Egy Mosolyért” Alapítvány felvezető-kutya párosai következtek. Bogi és társai remekül teljesítettek, és jól szórakoztatták a közönséget. Sok feladatot a gyerekekkel együtt teljesítettek. Jó volt látni, hogy a gyerekek a kutyákkal milyen közvetlenül, félelem nélkül játszanak. A kétlábú ebek ismét belopták magukat a kis szívekbe.

DSC00457

Majd az ajándékozásra is sor került. A gyerekek türelmesen várták, hogy megkapják csomagjukat a Mikulástól.

DSC00470

A végén az egész csarnok lufifelhőbe burkolózott, a gyerekek boldogan szaladgáltak a kezükben a színes lufikkal.

DSC00545

A rendezvényt Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoport vezetője zárta, ünnepi jó kívánságaival.

szöveg-fotó: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.