kedd, március 26, 2019
image image image image image image image image
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.
Mosolygó fogacskák pályázat Iskolánk két osztálya is indult a DM által szervezett „Mosolygó fogacskák” pályázaton. A pályázatokat az iskola honlapjáról is lehet támogatni, az alábbi linkek segítségével. Nagyon szépen köszönjük előre is!
Az első mobilitás Dániában 2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában. Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival...
Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!
SZAVAZÁS
Városi német nyelvi verseny Ebben a tanévben harmadszor került megrendezésre a német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett.
Beiratkozás Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...

19.01.05.

KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor

December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

DSC00243

KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.

DSC00234

A rendezvényre meghívást kaptak a Rákóczi iskola tanulói is. A diákok részt vettek egy interaktív előadáson, melyet egy dietetikus tartott, aki játékos formában hívta fel a figyelmüket a cukorbetegség veszélyeire. A tanulók a feltett kérdésekre nagyon okosan válaszoltak.

DSC00279

Közben megérkezett a várva várt Mikulás is, akit ünnepi dalokkal vártak a gyerekek.

DSC00302

A program a Ciróka Bábszínház egy bábelőadásával folytatódott, Vitéz János elevenedett meg a paravánon, melyet Fülöp József bábművész keltett életre, a gyerekek legnagyobb örömére.

DSC00367

A kis pihenés után következett egy kis testmozgás, egy gyógytornász segítségével, aki jól megmozgatta még Mikulás és a krampuszokat is.

DSC00417

Majd a „Kutyával Egy Mosolyért” Alapítvány felvezető-kutya párosai következtek. Bogi és társai remekül teljesítettek, és jól szórakoztatták a közönséget. Sok feladatot a gyerekekkel együtt teljesítettek. Jó volt látni, hogy a gyerekek a kutyákkal milyen közvetlenül, félelem nélkül játszanak. A kétlábú ebek ismét belopták magukat a kis szívekbe.

DSC00457

Majd az ajándékozásra is sor került. A gyerekek türelmesen várták, hogy megkapják csomagjukat a Mikulástól.

DSC00470

A végén az egész csarnok lufifelhőbe burkolózott, a gyerekek boldogan szaladgáltak a kezükben a színes lufikkal.

DSC00545

A rendezvényt Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoport vezetője zárta, ünnepi jó kívánságaival.

szöveg-fotó: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Ma, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.