csütörtök, április 02, 2020
image image image image image image image image
Betűzd a nevet kihívás Feladat: Tudjátok, ma van II. Rákóczi Ferenc születésnapja. II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én a Zemplén megyei Borsi kastélyban született. Ezért a mai nap, és a hétvége kihívása Rákóczi sportosainak, hogy Rákóczival kapcsolatos kifejezést tornázz el, természetesen korabeli zenére.
Ebéd rendelési lehetőség 2020 április 01-től lehetőség van a közétkeztetés igénybevételére, napi egyszeri meleg ételt formájában. Az ételt egyszer használatos edénybe kicsomagolva kapja meg mindenki, aki arra igényt tart, a kijelölt intézményben 11.00 órától 13.00 óráig.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.
Sulikuckó 02.26. Február 26-án az Iskolaváró Sulikuckóra jöttek hozzánk a nagycsoportos óvodások, akikkel január óta hétről-hétre találkozunk beiskolázási programunk részeként a Rákóczis Szerdákon.
Szabadidős foglalkozás 02.19. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.

20.02.20.

Szabadidős foglalkozás 02.19.

Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten február 19-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.

DSC02246

Az egyik kis csoport tagjai számítógépen, a mindenki által szeretett Mici Mackó történetébe kapcsolódtak be. Az ovisok nagy lelkesedéssel dolgoztak, a tanító néni segítségével. Ügyesen színezték ki a számítógépen elővarázsolt képeket. Természetesen olyanok is voltak, akik már önállóan is végre tudták hajtani a faladatot.

DSC02256

A másik csapat robotika foglalkozáson vett részt. A robot állatok a gyerekek utasításai alapján mozogtak, Jani bácsi elmagyarázta, és megmutatta, hogy hogyan lehet a robotokat idomítani.

DSC02306

Az ovisok nagyon ügyesen mozgatták a figurákat, egy idő után jól ráéreztek a játékra. A foglalkozáson az óvodások szívükbe zárták Zümit, de a kis katica és ROBOT is nagy kedvenc volt.

DSC02316

A Szabadidős foglalkozáson az óvodások harmadik csoportja kézműves foglalkozáson vett részt. A különböző figurákat a tanító néni instrukciói alapján kellett kiszínezni. Közben kellemes zenét hallgattak a gyerekek. Igy a munka is könnyebben ment.

DSC02273

A foglalkozásokon az óvodasok jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki ajándékot is kapott.

DSC02330

Szeretettel várunk benneteket február 26-án megrendezésre kerülő Sulikuckónkra!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 26 vendég böngészi
Ma, Áron napja van. Holnap Buda és Richárd napja lesz.