szerda, május 22, 2019
image image image image image image image image
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.

19.02.15.

Sulikuckó 02.13.

Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Sulikuckón vehettek részt az óvodások.

DSC03643

Az egyik kis csoport tagjai egy érdekes kézműves foglalkozáson vehettek rész, ahol a kézügyesség össze volt kapcsolva a matematikával. A tündérvilág színes buborékjai jelentek meg a csoportszobában. A táblán, a padokon, mindent elleptek a buborékok. Az ovisok színes korongokat kaptak, amivel egy megadott formát kellett kitenniük. Az alkotások gyorsan elkészültek, a gyerekek nagyon ügyesek voltak, figyeltek a tanító nénikre. A következő feladat egy feladatlap elkészítése volt, ahol a színezés mellett szintén nagy szerepet kapott a gondolkodás. Az ovisokon nem fogott ki ez a feladat sem, ügyesen megoldották, amit a tanító néni kért.

DSC03675

A másik csapatban Mónika néni vezetésével, Berg Judit zokni meséje elevenedett meg a rajzokon. A lyukas és csíkos zokni története tovább folytatódott a szobában. A gyerekek a mese hallgatása közben a rajzokon található jeleneteket felismerték, majd sorrendbe is tették. Természetesen ez alkalommal sem maradhatott el, hogy ki, milyen zoknit húzott fel reggel.

DSC03683

A Sulikuckó része volt még ezen a napon egy farsang témájú foglalkozás is, ahol az ovisok bohócokat kellet kiszínezniük a megadott szabályok alapján.

DSC03704

A foglalkozásokon az óvodasok jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki megkapta a megérdemelt ajándékot.

Szeretnénk benneteket szüleitekkel együtt meghívni február 16-a szombatra a SuliLes programunkra. Találkozhattok a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kutyusaival a kutyás bemutatón, lesz Tamás bácsival fociedzés, játékos informatika és kézműves foglalkozás leendő elsős tanítóinkkal.

DSC03758

Legközelebbi foglalkozásunk február 20-án szerdán lesz. Várunk benneteket a Szabadidős foglalkozásunkra.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 96 vendég böngészi
Ma, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.