hétfő, március 25, 2019
image image image image image image image image
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.
Mosolygó fogacskák pályázat Iskolánk két osztálya is indult a DM által szervezett „Mosolygó fogacskák” pályázaton. A pályázatokat az iskola honlapjáról is lehet támogatni, az alábbi linkek segítségével. Nagyon szépen köszönjük előre is!
Az első mobilitás Dániában 2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában. Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival...
Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!
SZAVAZÁS
Városi német nyelvi verseny Ebben a tanévben harmadszor került megrendezésre a német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett.
Beiratkozás Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...

19.02.15.

Sulikuckó 02.13.

Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten Sulikuckón vehettek részt az óvodások.

DSC03643

Az egyik kis csoport tagjai egy érdekes kézműves foglalkozáson vehettek rész, ahol a kézügyesség össze volt kapcsolva a matematikával. A tündérvilág színes buborékjai jelentek meg a csoportszobában. A táblán, a padokon, mindent elleptek a buborékok. Az ovisok színes korongokat kaptak, amivel egy megadott formát kellett kitenniük. Az alkotások gyorsan elkészültek, a gyerekek nagyon ügyesek voltak, figyeltek a tanító nénikre. A következő feladat egy feladatlap elkészítése volt, ahol a színezés mellett szintén nagy szerepet kapott a gondolkodás. Az ovisokon nem fogott ki ez a feladat sem, ügyesen megoldották, amit a tanító néni kért.

DSC03675

A másik csapatban Mónika néni vezetésével, Berg Judit zokni meséje elevenedett meg a rajzokon. A lyukas és csíkos zokni története tovább folytatódott a szobában. A gyerekek a mese hallgatása közben a rajzokon található jeleneteket felismerték, majd sorrendbe is tették. Természetesen ez alkalommal sem maradhatott el, hogy ki, milyen zoknit húzott fel reggel.

DSC03683

A Sulikuckó része volt még ezen a napon egy farsang témájú foglalkozás is, ahol az ovisok bohócokat kellet kiszínezniük a megadott szabályok alapján.

DSC03704

A foglalkozásokon az óvodasok jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki megkapta a megérdemelt ajándékot.

Szeretnénk benneteket szüleitekkel együtt meghívni február 16-a szombatra a SuliLes programunkra. Találkozhattok a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kutyusaival a kutyás bemutatón, lesz Tamás bácsival fociedzés, játékos informatika és kézműves foglalkozás leendő elsős tanítóinkkal.

DSC03758

Legközelebbi foglalkozásunk február 20-án szerdán lesz. Várunk benneteket a Szabadidős foglalkozásunkra.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
Ma, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.