hétfő, június 17, 2019
image image image image image image image image
Összetartozás napja Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK

19.03.18.

Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny

Az előző évekhez hasonlóan ebben a tanévben is szeretnénk indulni a versenyen. Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Készítettünk egy kérdőívet, amelynek a megválaszolása csupán néhány percet vesz igénybe. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!

A tesztet a következő linkre kattintva lehetett elérni:  TESZT

 A kérdőív kitöltésének kiértékelését elvégeztük, amit a prezentációnkban meg lehet ismerni.

A feltöltött videót el lehet érni iskolánk honlapjáról is a következő linken:

Csapatunkra közönségszavazatot lehet leadni!

Szavazás ideje: 

2019. március 19-én, kedden 9:00 - március 22, péntek 16:00 

A szavazás módja: közönségszavazási űrlapon a következők szerint:

A 2018-19. tanévi Mozgó Diák közönségszavazó űrlap (megosztható, továbbítható) linkje:

SZAVAZÁS

A közönségszavazó google űrlap linkje tetszés szerint megosztható bármely internetes felületen (pl. facebook-on) vagy elküldhető E-mail-en bárkinek, annak érdekében, hogy minél többen megtekintsék a prezentációkat, majd tetszésnyilvánításukkal és az ŰRLAP ELKÜLDÉSÉVEL szavazzanak.

Az űrlapon egyszerre több prezentáció is megjelölhető tetszésnyilvánítással.

Szavazni csakis érvényes és működőképes E-mail cím megadásával lehetséges, tehát az űrlap ELKÜLDÉSE előtt a szavazó személy érvényes és aktív (levelek fogadására képes) E-mail címének megadása kötelező.

Fontos, hogy egy érvényes és aktív E-mail címről csakis egyetlen érvényes szavazatot fogadunk el!

Csapatunk:  Triple Stroke Kecskeméti II Rákóczi Ferenc Általános Iskola Mozgó Diák verseny 2018-2019

Nem elegendő a csapatnál a tetszik gomb bejelölése, végig kell menni a listán és az utolsó oldalon a küldés gombbal lehet a támogatást érvényesíteni.

Köszönjük a kitöltéseket és a támogatást!
Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
Ma, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.