kedd, szeptember 18, 2018
image image image image image image image image
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Bendegúz Tudásbajnokság  Az iskolánkban folyó munka része a tehetséggondozás és a különféle versenyeken való megmérettetés is. Több évfolyam ügyes diákjainak köszönhetően a Bendegúz Tudásbajnokságon összesítésben "Arany Minősítésű Tehetséggondozó Központ" fokozatot értünk el.
Kecskeméti harangok A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért Felelős Államtitkársága által, a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából, általános és középiskolás diákok számára meghirdetett “Ne menj el mellette” című pályázatra nyújtotta be ezt a videót iskolánk 1.a és 5.d osztálya.
Tanév rendje 2018/2019 A tanév rendje olvasható itt szeptemberre és októberre vonatkozóan. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

17.12.08.

Szabadidős foglalkozás 12.06.

December 6-án a Rákóczis Szerdák keretén belül a Szabadidős Foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

DSC04413

A gyerekek egyik csoportja kézműves foglalkozáson vett részt, ahol előre gyártott kis elemekből kellett összerakni a mikulás segítőjét, a kis manót. Az óvodások nagyon lelkesen dolgoztak. Az elkészült darabból egy szép fejdísz született, amit a gyerekek a fejükre tettek és úgy vonultak ki szüleikhez. A fotók magukért beszélnek.

DSC04432

Ezen a szerdán a gyerekek egy csoportja, a német nyelvi foglalkozáson, játékos formában ismerkedett meg egymással, új szavakat, kifejezéseket tanultak, miközben jól szórakoztak.

DSC04435

A harmadik csoportban az ovisok gyerekdalokat és népdalokat énekeltek, körjátékokat játszottak.

DSC04437

Vidáman telt a délután mindegyik foglalkozáson. A gyerekek alig várják a Rákóczis szerdákat, hiszen tudják, hogy mindig valami érdekes és szórakoztató programmal várjuk őket.

DSC04488

A foglalkozások végén a mikulás jegyében kis meglepetés ajándékkal búcsúztak a tanítók az óvodásoktól.

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.