csütörtök, szeptember 20, 2018
image image image image image image image image
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Bendegúz Tudásbajnokság  Az iskolánkban folyó munka része a tehetséggondozás és a különféle versenyeken való megmérettetés is. Több évfolyam ügyes diákjainak köszönhetően a Bendegúz Tudásbajnokságon összesítésben "Arany Minősítésű Tehetséggondozó Központ" fokozatot értünk el.
Kecskeméti harangok A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért Felelős Államtitkársága által, a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából, általános és középiskolás diákok számára meghirdetett “Ne menj el mellette” című pályázatra nyújtotta be ezt a videót iskolánk 1.a és 5.d osztálya.
Tanév rendje 2018/2019 A tanév rendje olvasható itt szeptemberre és októberre vonatkozóan. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

17.02.17.

Szabadidős foglalkozás 02.15.

Február 15-én a Rákóczis Szerdák keretén belül a Szabadidős Foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

DSC08822

A szivacskézin játékos feladatokat hajtottak végre a gyerekek, figyeltek egymásra és a tanítókra. Minden labdajátéknál ügyességüket bizonyították. Mind a sorjátékokat, mind a páros feladatokat a gyerekek nagy koncentrációval hajtották végre. Már most látszik milyen elszántak a labdajátékok iránt. A sok feladat után egy vidám játékkal fejezték be az ovisok a szivacskézi foglalkozást.

DSC08860

A robotika foglalkozáson az óvodások belefeledkeztek a játékba. Lehetett a darázsnak utasításokat adni, ha a feladatot jól hajtották végre együtt a játékossal, akkor azért egy kártya járt. A végén egy képet lehetett kirakni a darabokból. Ezen a foglalkozáson most lehetőségük volt a gyerekeknek a számítógépen is játszani. Különböző jó kis feladatokat kellett lépésről lépésre teljesíteni, a játék így haladt tovább. Lehetett színezni, virágokat kirakni és még számos remek kis játék várt az ovisokra.

DSC08892

Az angol nyelvi foglalkozáson a gyerekek megismerkedtek Teddyvel a barátságos  plüssmackóval. A játékmaci különlegessége az volt, hogy tudott beszélni, természetesen angol nyelven, hiszen Teddy  maci angol. Mindig mondott valamit a gyerekeknek, amit aztán együtt végre is hajtottak. Számoltak vele, ha azt kérte, hogy a magasba szeretne szállni, akkor a gyerekek feldobták. Teddy a barátságos kis medvebocs belopta az ovisok szívébe magát.

DSC08939

A német nyelvi foglalkozáson az ovisok a tanítóval együtt egy rajzos feladatlap segítségével számoltak, a színeket gyakorolták, miközben az előttük álló papíron a tárgyak is megjelentek. Amikor hallották a tárgyak nevét csak fel kellett fedezni és a megadott színre ki kellett színezni azt. A gyerekek nagyon odafigyeltek, összpontosítottak a feladatokra és természetesen óriási sikerélmény volt, amikor megtalálták az adott tárgyat, amikor sikerült a megadott színre kifesteniük a kis  autót, a labdát a sálat és még számos használati tárgyat.

DSC08972

Az óvodások fegyelmezetten és jókedvűen  hajtották végre a feladatokat, játékosan tanulták mind azt amit a tanítók eléjük tártak. A végén mindenki még maradt volna, annyira elmerültek abban amit csináltak, jól érezték magukat nálunk.

DSC08828

Várunk benneteket jövő szerdán is a Sulikuckón!

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 39 vendég böngészi
Ma, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.