szerda, december 12, 2018
image image image image image image image image
Kutyás órák a Rákócziban Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.
A Mikulás látogatott el hozzánk December 6-án csütörtökön remek hangulatban, kezdődött a zenés torna az iskola csarnokában. Ez alkalommal viszont egy várva várt vendég is megérkezett, aki nem volt más, mint a Mikulás. Kisvártatva, arra lettek figyelmesek a diákok, hogy a nagyszakállú bekapcsolódik a tornagyakorlatokba. Bár kora már nem igazán engedte a nagyon gyors feladatokat, de a gyerekek jól teljesítettek.
Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.
Játékos Sportverseny Már hagyomány iskolánkban, hogy az őszi hónapokban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezésében sor kerül az általános iskolák között a Városi Játékos Diák Sportverseny. Idén erre november 29-én került sor. A megmérettetésre a kecskeméti iskolák mellett egy solti általános iskola is jelentkezett. 
Mesemondó Verseny A mesék által egy külön világba kerülünk. Jól érzi magát a mesemondó, de hallgatósága is. Nagyszülők, szülők otthon szívesen mesélnek unokáiknak, gyerekeiknek. Az első meséket tőlük kapjuk gyermekként. A mesemondó versenyeken nagyszerű hallgatni a diákok által elmondott meséket. Vannak humoros és szomorú, de tanulságos történetek is. Minden napra egy mese!
Szépkiejtési verseny November 21-én szerda délután idén is megrendezésre került az Iskolai Szépkiejtési Verseny. Iskolánknak is fontos a szép és helyes beszéd megtanítása, elsajátítása a tanulók körében. A 2-4. évfolyam diákjai ezen a versenyen megmutathatták tudásukat, szép kiejtésüket.
Adventi koncert A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola NAGYKÓRUSA tisztelettel vár minden érdeklődőt ADVENTI KONCERTJÉRE Időpont: 2018. december 14. péntek 16:30 Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom Közreműködik: Iskolánk nagykórusa, szólóénekesek Művészeti vezető: Lajos Péterné Kákonyi Réka
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

17.02.17.

Szabadidős foglalkozás 02.15.

Február 15-én a Rákóczis Szerdák keretén belül a Szabadidős Foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

DSC08822

A szivacskézin játékos feladatokat hajtottak végre a gyerekek, figyeltek egymásra és a tanítókra. Minden labdajátéknál ügyességüket bizonyították. Mind a sorjátékokat, mind a páros feladatokat a gyerekek nagy koncentrációval hajtották végre. Már most látszik milyen elszántak a labdajátékok iránt. A sok feladat után egy vidám játékkal fejezték be az ovisok a szivacskézi foglalkozást.

DSC08860

A robotika foglalkozáson az óvodások belefeledkeztek a játékba. Lehetett a darázsnak utasításokat adni, ha a feladatot jól hajtották végre együtt a játékossal, akkor azért egy kártya járt. A végén egy képet lehetett kirakni a darabokból. Ezen a foglalkozáson most lehetőségük volt a gyerekeknek a számítógépen is játszani. Különböző jó kis feladatokat kellett lépésről lépésre teljesíteni, a játék így haladt tovább. Lehetett színezni, virágokat kirakni és még számos remek kis játék várt az ovisokra.

DSC08892

Az angol nyelvi foglalkozáson a gyerekek megismerkedtek Teddyvel a barátságos  plüssmackóval. A játékmaci különlegessége az volt, hogy tudott beszélni, természetesen angol nyelven, hiszen Teddy  maci angol. Mindig mondott valamit a gyerekeknek, amit aztán együtt végre is hajtottak. Számoltak vele, ha azt kérte, hogy a magasba szeretne szállni, akkor a gyerekek feldobták. Teddy a barátságos kis medvebocs belopta az ovisok szívébe magát.

DSC08939

A német nyelvi foglalkozáson az ovisok a tanítóval együtt egy rajzos feladatlap segítségével számoltak, a színeket gyakorolták, miközben az előttük álló papíron a tárgyak is megjelentek. Amikor hallották a tárgyak nevét csak fel kellett fedezni és a megadott színre ki kellett színezni azt. A gyerekek nagyon odafigyeltek, összpontosítottak a feladatokra és természetesen óriási sikerélmény volt, amikor megtalálták az adott tárgyat, amikor sikerült a megadott színre kifesteniük a kis  autót, a labdát a sálat és még számos használati tárgyat.

DSC08972

Az óvodások fegyelmezetten és jókedvűen  hajtották végre a feladatokat, játékosan tanulták mind azt amit a tanítók eléjük tártak. A végén mindenki még maradt volna, annyira elmerültek abban amit csináltak, jól érezték magukat nálunk.

DSC08828

Várunk benneteket jövő szerdán is a Sulikuckón!

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Ma, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.