hétfő, március 19, 2018
image image image image image image image image
Beiratkozás az iskolánkba Iskolánkba 2018. április 12-én csütörtök 8 – 19 óra, és április 13-án pénteken 8 – 19 óra között lehet beiratkozni. Beiratkozási szándékát előre jelezheti személyesen vagy emailban...
Pályaorientációs nap az iskolában Március 10-én szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Pedagógus Laptopok Iskolánkba is megérkeztek március 13-án pedagógusaink részére a laptopok, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak a pedagógusok.
Petfőfi Sándor Szavaló Verseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavaló Versenyt 2018. március 7-én. A megmérettetésre összesen 9 iskolából 29 diák érkezett. A versenyt iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Alapítványa támogatta.
Nőnapi köszöntés Iskolánk férfi tanárai ma Nőnap alkalmából megköszöntöttek bennünket. A szellemesen bohókás, néha kicsit lécrezgető gondolatok, vicces idézetek Müller Péter, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő,Agatha Cristie, Bödőcs Tibor és még sok kiemelkedő író-költő tollából eredő szép üzenettel leptek meg bennünket, és lettünk gazdagabbak a mai napon.
Fizess Mosollyal 8.b A „Fizess Mosollyal”akciónk folytatódik. Február 17.-én szombaton iskolánkban az Értelmi Fogyatékosok Farsangján segítséget nyújtott a 8. b osztály. Farsangi fánkot és üdítőt kínáltak a vendégeknek. A csapat tagjai a rendezvény végén a kabátok kiosztásába is bekapcsolódott.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Szabadidős foglalkozás 02.15.

Február 15-én a Rákóczis Szerdák keretén belül a Szabadidős Foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

DSC08822

A szivacskézin játékos feladatokat hajtottak végre a gyerekek, figyeltek egymásra és a tanítókra. Minden labdajátéknál ügyességüket bizonyították. Mind a sorjátékokat, mind a páros feladatokat a gyerekek nagy koncentrációval hajtották végre. Már most látszik milyen elszántak a labdajátékok iránt. A sok feladat után egy vidám játékkal fejezték be az ovisok a szivacskézi foglalkozást.

DSC08860

A robotika foglalkozáson az óvodások belefeledkeztek a játékba. Lehetett a darázsnak utasításokat adni, ha a feladatot jól hajtották végre együtt a játékossal, akkor azért egy kártya járt. A végén egy képet lehetett kirakni a darabokból. Ezen a foglalkozáson most lehetőségük volt a gyerekeknek a számítógépen is játszani. Különböző jó kis feladatokat kellett lépésről lépésre teljesíteni, a játék így haladt tovább. Lehetett színezni, virágokat kirakni és még számos remek kis játék várt az ovisokra.

DSC08892

Az angol nyelvi foglalkozáson a gyerekek megismerkedtek Teddyvel a barátságos  plüssmackóval. A játékmaci különlegessége az volt, hogy tudott beszélni, természetesen angol nyelven, hiszen Teddy  maci angol. Mindig mondott valamit a gyerekeknek, amit aztán együtt végre is hajtottak. Számoltak vele, ha azt kérte, hogy a magasba szeretne szállni, akkor a gyerekek feldobták. Teddy a barátságos kis medvebocs belopta az ovisok szívébe magát.

DSC08939

A német nyelvi foglalkozáson az ovisok a tanítóval együtt egy rajzos feladatlap segítségével számoltak, a színeket gyakorolták, miközben az előttük álló papíron a tárgyak is megjelentek. Amikor hallották a tárgyak nevét csak fel kellett fedezni és a megadott színre ki kellett színezni azt. A gyerekek nagyon odafigyeltek, összpontosítottak a feladatokra és természetesen óriási sikerélmény volt, amikor megtalálták az adott tárgyat, amikor sikerült a megadott színre kifesteniük a kis  autót, a labdát a sálat és még számos használati tárgyat.

DSC08972

Az óvodások fegyelmezetten és jókedvűen  hajtották végre a feladatokat, játékosan tanulták mind azt amit a tanítók eléjük tártak. A végén mindenki még maradt volna, annyira elmerültek abban amit csináltak, jól érezték magukat nálunk.

DSC08828

Várunk benneteket jövő szerdán is a Sulikuckón!

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 133 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.