kedd, szeptember 18, 2018
image image image image image image image image
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Bendegúz Tudásbajnokság  Az iskolánkban folyó munka része a tehetséggondozás és a különféle versenyeken való megmérettetés is. Több évfolyam ügyes diákjainak köszönhetően a Bendegúz Tudásbajnokságon összesítésben "Arany Minősítésű Tehetséggondozó Központ" fokozatot értünk el.
Kecskeméti harangok A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért Felelős Államtitkársága által, a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából, általános és középiskolás diákok számára meghirdetett “Ne menj el mellette” című pályázatra nyújtotta be ezt a videót iskolánk 1.a és 5.d osztálya.
Tanév rendje 2018/2019 A tanév rendje olvasható itt szeptemberre és októberre vonatkozóan. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

17.02.02.

Szabadidős foglalkozások 02.01.

A Rákóczis Szerdák keretén belül február 1-én újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC05684

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC05734

Az óvodások táncos csoportja, a kis balerinák már alig várták a balett órát. Vidám hangulatban kezdődött a bemelegítés, majd folytatódott az előző alkalommal megtanult alaplépések gyakorlása és egy-két új elem megtanulása. A gyakorlatok most sem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák könnyedén vették az akadályokat. A végén mindenki jól elfáradt, de ez egy jóleső fáradtság volt.

 DSC05756

Az informatika foglakozáson a süni és a kis béka mese után következett a tavasz előcsalogatása. Szép rajzokat lehetett színezni, aki jól megoldotta a feladatokat, az ajándékot kapott a géptől, és tovább léphetett a programban.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek nagyon figyelmesen és ügyesen, csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

 DSC05768

A harmadik csoport ovisait kézműves foglalkozással várta a tanító néni. Papírcicára kellett fonalból ruhát készíteni, majd a cicák gombolyagokkal játszottak. A kis ovisok nagyon ügyes kis cicák voltak.

 DSC05791

Mindegyik foglalkozás nagyon jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC05827

Borsos Andrea

DSC05856

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.