szombat, március 24, 2018
image image image image image image image image
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Beiratkozás az iskolánkba Iskolánkba 2018. április 12-én csütörtök 8 – 19 óra, és április 13-án pénteken 8 – 19 óra között lehet beiratkozni. Beiratkozási szándékát előre jelezheti személyesen vagy emailban...
Kézilabda diákolimpia IV.kcs. A IV. korcsoportos fiú kézilabda csapatunk a városi döntőn 1. helyezés ért el, ezáltal jogot szereztünk a megyei döntő részvételére. Czár Bakács, Matos Kornél, Major István, Kovács Rajmund, Deák Milán, Péter Dominik, Vincze Balázs, Fodor Zalán (Zrínyi), Bodor Márk (Zrínyi) , Cseh Balázs (Zrínyi) , Péter Renátó (Béke)
Pályaorientációs nap az iskolában Március 10-én szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Pedagógus Laptopok Iskolánkba is megérkeztek március 13-án pedagógusaink részére a laptopok, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak a pedagógusok.
Petőfi Sándor Szavaló Verseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavaló Versenyt 2018. március 7-én. A megmérettetésre összesen 9 iskolából 29 diák érkezett. A versenyt iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Alapítványa támogatta.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Szabadidős foglalkozások 02.01.

A Rákóczis Szerdák keretén belül február 1-én újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC05684

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC05734

Az óvodások táncos csoportja, a kis balerinák már alig várták a balett órát. Vidám hangulatban kezdődött a bemelegítés, majd folytatódott az előző alkalommal megtanult alaplépések gyakorlása és egy-két új elem megtanulása. A gyakorlatok most sem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák könnyedén vették az akadályokat. A végén mindenki jól elfáradt, de ez egy jóleső fáradtság volt.

 DSC05756

Az informatika foglakozáson a süni és a kis béka mese után következett a tavasz előcsalogatása. Szép rajzokat lehetett színezni, aki jól megoldotta a feladatokat, az ajándékot kapott a géptől, és tovább léphetett a programban.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek nagyon figyelmesen és ügyesen, csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

 DSC05768

A harmadik csoport ovisait kézműves foglalkozással várta a tanító néni. Papírcicára kellett fonalból ruhát készíteni, majd a cicák gombolyagokkal játszottak. A kis ovisok nagyon ügyes kis cicák voltak.

 DSC05791

Mindegyik foglalkozás nagyon jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC05827

Borsos Andrea

DSC05856

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Ma, Gábor és Karina napja van. Holnap Irén és Írisz napja lesz.