kedd, június 19, 2018
image image image image image image image image
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Meghívó leendő elsősöknek Ezúton szeretnénk meghívni az iskolánkba jelentkezett leendő elsős tanulókat, szüleiket és testvéreiket a 2018. április 21-én 9 órakor kezdődő iskolánk névadójának tiszteletére rendezett felvonulásunkra. Indulás az iskola elől.
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...


Szabadidős foglalkozások 02.01.

A Rákóczis Szerdák keretén belül február 1-én újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC05684

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC05734

Az óvodások táncos csoportja, a kis balerinák már alig várták a balett órát. Vidám hangulatban kezdődött a bemelegítés, majd folytatódott az előző alkalommal megtanult alaplépések gyakorlása és egy-két új elem megtanulása. A gyakorlatok most sem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák könnyedén vették az akadályokat. A végén mindenki jól elfáradt, de ez egy jóleső fáradtság volt.

 DSC05756

Az informatika foglakozáson a süni és a kis béka mese után következett a tavasz előcsalogatása. Szép rajzokat lehetett színezni, aki jól megoldotta a feladatokat, az ajándékot kapott a géptől, és tovább léphetett a programban.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek nagyon figyelmesen és ügyesen, csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

 DSC05768

A harmadik csoport ovisait kézműves foglalkozással várta a tanító néni. Papírcicára kellett fonalból ruhát készíteni, majd a cicák gombolyagokkal játszottak. A kis ovisok nagyon ügyes kis cicák voltak.

 DSC05791

Mindegyik foglalkozás nagyon jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC05827

Borsos Andrea

DSC05856

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Ma, Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.