szerda, december 12, 2018
image image image image image image image image
Kutyás órák a Rákócziban Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.
A Mikulás látogatott el hozzánk December 6-án csütörtökön remek hangulatban, kezdődött a zenés torna az iskola csarnokában. Ez alkalommal viszont egy várva várt vendég is megérkezett, aki nem volt más, mint a Mikulás. Kisvártatva, arra lettek figyelmesek a diákok, hogy a nagyszakállú bekapcsolódik a tornagyakorlatokba. Bár kora már nem igazán engedte a nagyon gyors feladatokat, de a gyerekek jól teljesítettek.
Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.
Játékos Sportverseny Már hagyomány iskolánkban, hogy az őszi hónapokban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezésében sor kerül az általános iskolák között a Városi Játékos Diák Sportverseny. Idén erre november 29-én került sor. A megmérettetésre a kecskeméti iskolák mellett egy solti általános iskola is jelentkezett. 
Mesemondó Verseny A mesék által egy külön világba kerülünk. Jól érzi magát a mesemondó, de hallgatósága is. Nagyszülők, szülők otthon szívesen mesélnek unokáiknak, gyerekeiknek. Az első meséket tőlük kapjuk gyermekként. A mesemondó versenyeken nagyszerű hallgatni a diákok által elmondott meséket. Vannak humoros és szomorú, de tanulságos történetek is. Minden napra egy mese!
Szépkiejtési verseny November 21-én szerda délután idén is megrendezésre került az Iskolai Szépkiejtési Verseny. Iskolánknak is fontos a szép és helyes beszéd megtanítása, elsajátítása a tanulók körében. A 2-4. évfolyam diákjai ezen a versenyen megmutathatták tudásukat, szép kiejtésüket.
Adventi koncert A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola NAGYKÓRUSA tisztelettel vár minden érdeklődőt ADVENTI KONCERTJÉRE Időpont: 2018. december 14. péntek 16:30 Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom Közreműködik: Iskolánk nagykórusa, szólóénekesek Művészeti vezető: Lajos Péterné Kákonyi Réka
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

17.02.02.

Szabadidős foglalkozások 02.01.

A Rákóczis Szerdák keretén belül február 1-én újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC05684

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC05734

Az óvodások táncos csoportja, a kis balerinák már alig várták a balett órát. Vidám hangulatban kezdődött a bemelegítés, majd folytatódott az előző alkalommal megtanult alaplépések gyakorlása és egy-két új elem megtanulása. A gyakorlatok most sem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák könnyedén vették az akadályokat. A végén mindenki jól elfáradt, de ez egy jóleső fáradtság volt.

 DSC05756

Az informatika foglakozáson a süni és a kis béka mese után következett a tavasz előcsalogatása. Szép rajzokat lehetett színezni, aki jól megoldotta a feladatokat, az ajándékot kapott a géptől, és tovább léphetett a programban.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek nagyon figyelmesen és ügyesen, csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

 DSC05768

A harmadik csoport ovisait kézműves foglalkozással várta a tanító néni. Papírcicára kellett fonalból ruhát készíteni, majd a cicák gombolyagokkal játszottak. A kis ovisok nagyon ügyes kis cicák voltak.

 DSC05791

Mindegyik foglalkozás nagyon jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC05827

Borsos Andrea

DSC05856

Ki olvas minket?

Oldalainkat 73 vendég böngészi
Ma, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.