hétfő, március 19, 2018
image image image image image image image image
Beiratkozás az iskolánkba Iskolánkba 2018. április 12-én csütörtök 8 – 19 óra, és április 13-án pénteken 8 – 19 óra között lehet beiratkozni. Beiratkozási szándékát előre jelezheti személyesen vagy emailban...
Pályaorientációs nap az iskolában Március 10-én szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Pedagógus Laptopok Iskolánkba is megérkeztek március 13-án pedagógusaink részére a laptopok, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak a pedagógusok.
Petfőfi Sándor Szavaló Verseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavaló Versenyt 2018. március 7-én. A megmérettetésre összesen 9 iskolából 29 diák érkezett. A versenyt iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Alapítványa támogatta.
Nőnapi köszöntés Iskolánk férfi tanárai ma Nőnap alkalmából megköszöntöttek bennünket. A szellemesen bohókás, néha kicsit lécrezgető gondolatok, vicces idézetek Müller Péter, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő,Agatha Cristie, Bödőcs Tibor és még sok kiemelkedő író-költő tollából eredő szép üzenettel leptek meg bennünket, és lettünk gazdagabbak a mai napon.
Fizess Mosollyal 8.b A „Fizess Mosollyal”akciónk folytatódik. Február 17.-én szombaton iskolánkban az Értelmi Fogyatékosok Farsangján segítséget nyújtott a 8. b osztály. Farsangi fánkot és üdítőt kínáltak a vendégeknek. A csapat tagjai a rendezvény végén a kabátok kiosztásába is bekapcsolódott.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.


Szabadidős foglalkozás 01.04.

A 2017-ben is folytatódnak a Rákóczis Szerdák. Január 4-én egy újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC04149

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC04173

Az óvodások egyik csoportja balett foglalkozáson vehetett részt, ahol elkezdték tanulni az alaplépéseket. A gyakorlatok nem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák  könnyedén vették a kihívást.

 DSC04193

Az informatika foglakozáson a sünit felváltott egy béka. A főhőssel lehetett játszani, kiszínezni és  különböző feladatokat elvégezni a program alapján.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek itt is nagyon figyeltek és ügyesen, szépen csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

DSC04204

madik csoportban a gyerekek egy érdekes foglalkozáson vettek részt. Különböző anyagokkal kísérleteztek, a megadott eszközökből kellett kicsikarni hangokat külön-külön, majd a részeket összerakva egy egésszé egy saját készítésű hangszert raktak össze a gyerekek, amit a végén meg is szólaltattak. Így is vonultak ki ritmusra lépve a szüleikhez.

 DSC04218

Mindegyik foglalkozás jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC04254

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 118 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.