szerda, június 20, 2018
image image image image image image image image
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Meghívó leendő elsősöknek Ezúton szeretnénk meghívni az iskolánkba jelentkezett leendő elsős tanulókat, szüleiket és testvéreiket a 2018. április 21-én 9 órakor kezdődő iskolánk névadójának tiszteletére rendezett felvonulásunkra. Indulás az iskola elől.
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...


Szabadidős foglalkozás 01.04.

A 2017-ben is folytatódnak a Rákóczis Szerdák. Január 4-én egy újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC04149

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC04173

Az óvodások egyik csoportja balett foglalkozáson vehetett részt, ahol elkezdték tanulni az alaplépéseket. A gyakorlatok nem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák  könnyedén vették a kihívást.

 DSC04193

Az informatika foglakozáson a sünit felváltott egy béka. A főhőssel lehetett játszani, kiszínezni és  különböző feladatokat elvégezni a program alapján.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek itt is nagyon figyeltek és ügyesen, szépen csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

DSC04204

madik csoportban a gyerekek egy érdekes foglalkozáson vettek részt. Különböző anyagokkal kísérleteztek, a megadott eszközökből kellett kicsikarni hangokat külön-külön, majd a részeket összerakva egy egésszé egy saját készítésű hangszert raktak össze a gyerekek, amit a végén meg is szólaltattak. Így is vonultak ki ritmusra lépve a szüleikhez.

 DSC04218

Mindegyik foglalkozás jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC04254

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Ma, Alajos és Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.