csütörtök, szeptember 20, 2018
image image image image image image image image
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Bendegúz Tudásbajnokság  Az iskolánkban folyó munka része a tehetséggondozás és a különféle versenyeken való megmérettetés is. Több évfolyam ügyes diákjainak köszönhetően a Bendegúz Tudásbajnokságon összesítésben "Arany Minősítésű Tehetséggondozó Központ" fokozatot értünk el.
Kecskeméti harangok A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért Felelős Államtitkársága által, a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából, általános és középiskolás diákok számára meghirdetett “Ne menj el mellette” című pályázatra nyújtotta be ezt a videót iskolánk 1.a és 5.d osztálya.
Tanév rendje 2018/2019 A tanév rendje olvasható itt szeptemberre és októberre vonatkozóan. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

17.01.06.

Szabadidős foglalkozás 01.04.

A 2017-ben is folytatódnak a Rákóczis Szerdák. Január 4-én egy újabb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások.

 DSC04149

A gyerekek különböző foglalkozásokra jelentkezhettek, így három csoportban folytak a programok.

 DSC04173

Az óvodások egyik csoportja balett foglalkozáson vehetett részt, ahol elkezdték tanulni az alaplépéseket. A gyakorlatok nem voltak olyan könnyűek, mégis a kis balerinák  könnyedén vették a kihívást.

 DSC04193

Az informatika foglakozáson a sünit felváltott egy béka. A főhőssel lehetett játszani, kiszínezni és  különböző feladatokat elvégezni a program alapján.  Természetesen most is mindenki kapott egy-egy laptopot és azon dolgozhatott a tanító néni segítségével. A gyerekek itt is nagyon figyeltek és ügyesen, szépen csendben dolgoztak, elsajátították a program által kapott lehetőségeket.

DSC04204

madik csoportban a gyerekek egy érdekes foglalkozáson vettek részt. Különböző anyagokkal kísérleteztek, a megadott eszközökből kellett kicsikarni hangokat külön-külön, majd a részeket összerakva egy egésszé egy saját készítésű hangszert raktak össze a gyerekek, amit a végén meg is szólaltattak. Így is vonultak ki ritmusra lépve a szüleikhez.

 DSC04218

Mindegyik foglalkozás jó hangulatban telt, közben el is sajátították az adott foglalkozás feladatait. Minden kisgyermek nagyon jól érezte magát, önfeledten játszottak és egyben játékosan tanultak tanítóinktól.

DSC04254

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Ma, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.